Mulțumesc tuturor:
O să vă povestesc cum s-a rezolvat problema, dar nu va fi de mare ajutor.
După ce am dus-o la alte service-uri, m-au îndrumat către un service de încredere, la service-ul meu obișnuit.
Nu au văzut nimic, dar când am dus-o a doua oară, două zile mai târziu, ECU-ul a început să raporteze erori legate de EGR și injectoare.
Mașina avea în continuare aceleași simptome, dar raporta erori (posibil că defectul general era altceva).
Au curățat EGR-ul și au îndepărtat cât mai mult carbon posibil din galeria de admisie, care era aproape înfundată.
Mi-au cerut în jur de 1.000 de euro pentru a reconstrui chiulasa, așa că, după două săptămâni de funcționare corectă (fără ca motorul să se inunde) și „problemele” să reapară, am dus mașina la fier vechi, în ciuda faptului că mi s-au oferit bani pentru ea (în această stare, ???).
Acum conduc un SEAT EXEO 2.0 TDI, care sper să aibă o viață mai bună. Cel puțin am încredere în mecanica și șasiul său, deoarece este un șasiu și o platformă bine cunoscute (A4b7).
Fostul meu Megane a mers de minune, dar cu acesta, în ciuda faptului că cred că există întotdeauna excepții în fiecare familie și că nu am avut noroc, am putut vedea că service-ul Renault din Zaragoza nu este nici pe departe la nivelul de profesionalism așteptat de la un service post-vânzare oficial.
Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor. Sper să vă întorc favoarea.