Căutare MDM

Buletin

Pierdere de putere la Megane 1.9dci 2001

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #16038 prin manual-mecanic
Bună ziua:
Nu sunt mecanic, lucrez la fabricarea de subcadru auto. Problema este la mașina mea. Vă rog să mă îndrumați cu privire la unde ar putea fi problemele.
Mașină: MEGANE 1.9 dci din 2001. Km: 230.000
Problemă:
1) Pierdere generală continuă de putere în ultimii 10.000 km
2) Intermitent și aleatoriu, dar mereu pe autostradă (din ce în ce mai frecvent), chiar și când accelerez, motorul tresar ușor, pierzând din putere, uneori chiar trecând de la 120 km/h la 40 sau 30 km/h într-un minut sau două (Turația scad încet, aproape întotdeauna de la 2.000 rpm în treapta a 5-a). Este mai probabil să se întâmple dacă accelerez complet, dar nu se întâmplă întotdeauna când forțez tare și uneori se întâmplă când conduc foarte încet.
Opresc motorul (nu este nevoie să-l opresc), îl las să se odihnească două sau trei minute și este din nou ok.
3) Nu se aprinde niciun indicator de defecțiune.
4) Bosch a instalat CLIP (scuze dacă nu acesta este numele tehnic) și nu există erori active, nici în memorie, nici nimic anormal. De asemenea, nu au observat nimic anormal la motor, nici măcar atunci când mașina s-a defectat în timpul unui test rutier.
5) Problema este una zilnică, dar după schimbarea curelei de accesorii, a uleiului și a tuturor filtrelor (acum 500 km), mașina a funcționat perfect timp de o săptămână.
6) În timpul schimbării curelei de accesorii, pompa de apă externă s-a stricat și a ieșit tot lichidul de răcire (pompa a fost schimbată, în caz că are legătură cu funcționarea corectă timp de o săptămână).
7) Mașina nu se supraîncălzește, nu are scurgeri de apă și nu consumă ulei.
8) Supapă EGR (a 3-a), debitmetru, remapare ECU, garnituri turbo, conducte turbo (2), convertor catalitic (a 3-a), pre-convertor catalitic etc. etc., noi de 50.000 km.
9) Pare să meargă puțin mai bine dacă adaugi aditiv profesional Bardhal în combustibil pentru curățarea injectoarelor, dar se mai strică și (mult mai rar, deși e aleatoriu). Am repetat asta de două ori în ultimii 500 km.
10) Distribuția trebuie schimbată la fiecare km (90.000), dar îmi spun că nu are nicio legătură (vreau să aștept să văd dacă se poate remedia).

Din cauza unei probleme similare cu pierderea de putere (era continuă și nu treceam de 80 km/h) și că nici ECU-ul nu indica nimic, am dus-o la Renault Zaragoza (Retailgroup). Mașina a stat în garaj mai bine de 6 săptămâni (jur) și m-a costat peste 2.000 € repararea + 500 € închiriere + 120 € expert (abia atunci au știut ce anume). Așa că ezit să încep să demontez și să schimb totul ca să văd ce e în neregulă. Nu am de gând să o duc la Renault.:nesigur: :S
Singura opțiune pe care mi-o oferă service-ul auto local este să o demontez... începând cu injecția de combustibil și verificând accelerația electronică.
Mulțumesc foarte mult.:(

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #16076 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere de putere la un Megane 1.9dci din 2001
Salut Chabier,
Raportul tău este destul de cuprinzător; tot ce trebuia testat a fost făcut. Spune-mi un lucru: Ai măsurat compresia cilindrilor? Cum funcționează filtrele de combustibil și de aer? Ce fum produce când se defectează? Acestea sunt lucruri de care trebuie să ții cont. Mult succes,
Miguel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni - Acum 14 ani și 11 luni #16102 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere de putere la un Megane 1.9dci din 2001
Ai schimbat debitmetrul de mult timp?
Dacă nu, încearcă să-l cureți cu spray-ul special conceput.
Dacă totuși se defectează, ar putea fi chiar senzorul de presiune din rampa de injecție. Nu cred că e vorba de asta, dar ar putea fi.
Ultima editare: acum 14 ani și 11 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #16105 prin manual-mecanic
Au făcut o citire și a fost OK (la Bosch), dar problema e că se defectează aleatoriu și doar pe drum, deci nu se defectează în atelier și la ralanti. Și dacă oprești pe drum (când se defectează) și introduci informațiile în calculator (ceea ce a făcut și șeful de atelier Bosch), defecțiunea a fost deja remediată, deși ECU-ul nu arată niciodată nimic.
În ceea ce privește filtrele... sunt noi. Cu o schimbare de filtru și curea de accesorii, au funcționat bine o săptămână, dar e la fel.
Când se defectează, nu iese fum... a ieșit fum alb în ultimele zile, dar acum nu iese nimic.
Am observat în ultimele două zile că mașina are problema intermitent câteva secunde, adică se aude chiar și injecția de combustibil, care e instabilă o secundă sau două, apoi revine imediat la normal.
Mulțumesc foarte mult!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #16106 prin manual-mecanic
Debitmetrul de aer schimbat acum 50.000 km. Sunt la al 3-lea. La fel ca EGR-ul.
De celelalte ori s-a stricat debitmetrul de aer, senzația era alta... o pierdere generală de putere (ceea ce are) și una treptată, nu știu cum să explic.
Am întrebat la atelier, iar șeful de atelier Bosch care l-a testat mi-a spus (a zis el) că nu a fost ideea corectă, absolut.
Cu asta în ultimele două zile, pe lângă ce am descris deja, acum chiar și când funcționează bine poți observa că injecția de combustibil se oprește din „suflat” pentru zecimi de secundă sau o secundă... vom încerca un senzor sau ceva... Nu știu, pare un contact fals.
Ar avea sens ca ECU-ul să nu indice o defecțiune dacă, de exemplu, pierde semnalul de la clapeta de accelerație electronică... Dacă ar fi fost senzorul de presiune a rampei injectoarelor... ar fi trebuit ca ECU-ul să indice o defecțiune?
Vă mulțumesc amândurora foarte mult!!!