Căutare MDM

Buletin

motor f8q

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #15960 prin manual-mecanic
Motor F8Q Publicat de manual-mecanica
Salut, poate cineva să-mi dea o părere? Am un Trafic cu motor diesel F8Q, iar uleiul urcă prin separatorul de benzină și continuă prin furtun până la galeria de admisie unde se adună uleiul. Nu este o cantitate mare. Este normal? Mecanicul meu spune că este o problemă cu chiulasa. M-am consultat cu un alt mecanic, și mi-a spus că este din cauza unei probleme cu segmenții. Poate cineva să-mi dea o părere? Mulțumesc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #15980 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Motor F8Q
molinaru a scris:

Salut, poate cineva să-mi dea o părere? Am un Trafic cu motor diesel F8Q, iar uleiul urcă prin separatorul de benzină și continuă prin furtun până la galeria de admisie unde se adună uleiul. Nu este o cantitate mare. Este normal? Mecanicul meu spune că este o problemă cu chiulasa. M-am consultat cu un alt mecanic, și mi-a spus că este din cauza unei probleme cu segmenții. Poate cineva să-mi dea o părere? Mulțumesc!

De obicei, se datorează unei probleme cu segmenții. Acest lucru se datorează faptului că cilindrul și segmentul sunt foarte uzate și nu se comprimă bine, ceea ce înseamnă că nu există o etanșare bună între segmenți și cilindru. Această scurgere de compresie trece printre segmenți și ajunge în carter sub formă de gaze, care apoi se ridică prin orificiul de ventilație și se depun sub formă de ulei în admisie. Trebuie să fii foarte atent la acest aspect, deoarece atunci când ridică mult ulei spre admisie, motorul diesel se poate autoaprinde cu acest ulei și poate urca în turații, adică accelerează complet de la sine. Dacă ți se întâmplă asta (sper că nu), pune-l în treaptă mare de viteză și cu ambreiajul și frâna apăsată, va fi singura modalitate de a-l opri, altfel până când motorul rămâne fără ulei va continua să accelereze complet și până se va opri vei avea motorul ars.
Sfatul meu este să îl demontezi cât mai repede posibil, să măsori cilindrii, să vezi uzura și să repari motorul. E cea mai bună opțiune. Ei bine, sper că te-am ajutat. Îmbrățișări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #15993 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Motor F8Q
Vă mulțumesc anticipat, comentariul dumneavoastră este foarte important și îl voi lua în considerare. O îmbrățișare.