Căutare MDM

Buletin

Motorul Renault F8Q

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 11 luni #1562 prin manual-mecanic
Motor Renault F8Q Publicat de manual-mecanica
Prieteni: Am o întrebare care mi-a apărut când am demontat motorul unui Renault Express cu motor diesel F8Q.
Care este jocul care ar trebui să rămână între cilindru și piston?
Întreb asta pentru că atunci când am întrebat despre rectificarea motorului, unii mi-au spus că cel mai bine este să montez căptușeala la standard, iar alții că este suficientă o simplă rectificare la o altă dimensiune. Jocul rectificat a fost de aproximativ 0,075, iar jocul căptușelilor a fost de 0,035.
Pe care ar trebui să-l accept ca fiind valid?
Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 11 luni #1567 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Motor Renault F8Q
Jocul minim admisibil pentru acel motor este de 0,035 mm/m, adică jocul pe care îl au la ieșirea din fabrică.

Cealaltă măsurătoare pe care ți-au dat-o, 0,075 mm/m, este jocul maxim admisibil înainte de re-alezarea motorului.

Indiferent dacă re-alezezi motorul la standard sau re-alezezi cămășile existente și instalezi pistoane supradimensionate (0,50 mm/m, presupun), jocul dintre cilindru și piston trebuie să fie de 0,035 până la 0,045 mm/m.

Diferența dintre cele două este costul prelucrării mecanice și al pieselor, deoarece rezistența mecanică a motorului nu se modifică, iar creșterea cilindreei este aproape imperceptibilă, așa că orice este mai ieftin va fi cea mai bună opțiune.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 11 luni #1573 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Motor Renault F8Q
Mulțumesc MEGABEAT_1, am dus problema la remediere astăzi și va fi readusă la standard.
Cu stimă.