Căutare MDM

Buletin

ZGOMOT ROATĂ FAȚĂ DREAPTĂ

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #15297 prin manual-mecanic
ZGOMOT ROATĂ FAȚĂ DREAPTĂ Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor:
Vedeți, am o problemă minoră cu mașina mea (Renault Megane II, 16v 1.6, benzină) de câteva săptămâni. Nu afectează performanța mașinii, dar a fost destul de enervantă.
Chestia e că, atât când rotesc volanul cu mașina oprită, cât și când mă deplasez, mai ales pe teren accidentat, aud un zgomot ca și cum ar freca de tabla de lângă roata dreapta față.
Am dus-o la un service, crezând că ar putea fi o problemă atât cu suspensia, cât și cu amortizoarele, și nu au găsit nicio piesă care ar putea fi în stare proastă. Au căutat peste tot, dar nu au găsit problema. Ultima dată când am fost acolo, le-am spus să pulverizeze interiorul roții și toate brațele care o leagă de motor cu un spray anti-umiditate, rugină etc., iar zgomotul a dispărut timp de aproximativ 8 zile și acum revine.
Un prieten mi-a spus că ar putea fi o problemă cu niște piese/plăcuțe de plastic sau cauciuc care sunt în brațe și care s-ar putea să se fi uzat. Nu-mi amintesc numele pentru că cred că e în engleză.
Voiam să știu dacă cineva a mai pățit ceva similar sau este familiarizat cu această problemă și are o soluție.
Vă mulțumesc foarte mult pentru atenție.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #15305 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: ZGOMOT ROATĂ FAȚĂ DREAPTĂ
Zgomotul pe care îl auzi este metalic, ca un vâjâit ușor? Întreb pentru că se întâmplă și la Renault Scenic și Clio, dar este zgomotul de la plăcuțele de frână, amortizorul de zgomot din spate care se conectează la etrier.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #15353 prin manual-mecanic
Zgomotul de clinchet la care te referi, sau poate de frecare a tastelor una de alta, s-a auzit inițial în același timp cu celălalt zgomot la care mă refer, dar a dispărut curând de la sine.

Zgomotul care mă îngrijorează cel mai mult este cel despre care îți povestesc: e ca atunci când un arc ruginește și scârțâie când îl întinzi, dar cu particularitatea că sună ca și cum s-ar freca de caroserie pe partea dreaptă a roții.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #15354 prin manual-mecanic
Zgomotul devine mai puternic când este cald? Ar putea fi din cauza silentblocurilor de pe brațele suspensiei sau a barei stabilizatoare? Acestea tind să devină mai puternice când este cald, motiv pentru care service-ul nu a putut localiza defecțiunea.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #15358 prin manual-mecanic
Verificați apărătoarea discului de frână, deoarece este posibil să fi pătruns o piatră în ea sau plăcuțele de frână pot fi uzate.