Căutare MDM

Buletin

Probleme cu noul Peugeot Boxer 2.2HDI 100CP

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #15230 prin manual-mecanic
Bună ziua prieteni de pe forum, am un Peugeot Boxer 2.2HDI 100CP din 2006. Când l-am cumpărat, un an mai târziu, s-a aprins martorul supapei de recirculare a gazelor de eșapament. L-am dus la service și l-au schimbat. Au schimbat-o de vreo trei ori până acum. Are pierderi de putere cu smucituri la urcarea treptelor de viteză și scoate mult fum negru. Pe măsură ce performanța motorului crește, s-a făcut un diagnostic și s-a scos supapa de recirculare a gazelor de eșapament, s-a schimbat și tot la fel. S-a pus un alt diagnostic și a ieșit defectat convertorul catalitic. A fost schimbat și tot la fel. În cele din urmă, s-a pus un alt diagnostic și a ieșit defectat debitmetrul, dar tot la fel. Conform calculatorului, nimic nu este corect. Dacă cineva m-ar putea ajuta cu amabilitatea cu această problemă, aș fi recunoscător. Cu cele mai bune urări tuturor de pe forum.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 4 săptămâni - Acum 15 ani și 4 săptămâni #15268 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu noul Peugeot Boxer 2.2HDI 100CP.v
Este posibil să aveți o problemă cu furtunurile de vacuum care mișcă actuatoarele motorului prin electrovalve.

Permiteți-mi să explic: managementul turbo, EGR și alte câteva lucruri sunt acționate prin vacuum prin electrovalve.

Dacă o electrovalvă se defectează, în diagnosticare apare automat un cod neechivoc (defect actuator EGR... defect actuator suprapresiune...) orice.

DAR dacă un furtun de vacuum se defectează sau dacă pompa de vacuum a motorului are puțină aspirație, electrovalvele funcționează, dar problema este că actuatoarele nu se mișcă la timp!

Deci: EGR-ul se defectează pentru că ECU-ul îi comandă deschiderea, dar nu se deschide sau nu așa cum ar trebui; presiunea de suprapresiune a turbo-ului se defectează pentru că plămânul care limitează blow-by-ul este acționat de vacuum și nu funcționează corect... Debitmetrul se defectează pentru că măsoară prea mult aer (când turbo-ul suflă și nu ar trebui să suflă, de exemplu) și iese din interval...

Pe scurt, cincizeci de mii de defecțiuni și niciuna dintre ele nu este 100% corectă. Toate acestea din cauza unui nenorocit de tee de plastic care s-a rupt sau a unui tub mic și prost căzut...

Mai întâi, verifică toate tuburile care ies din pompa de vid și verifică cu un vacuometru dacă nu există scurgeri de vid sau membrane perforate în actuatoare.

Un alt lucru care cauzează destul de multe probleme este intercoolerul; uneori se perforează sau se crăpă, sau se rupe un furtun al turbo și face ca aerul comprimat din turbo să scape în stradă. Acest lucru provoacă defecțiuni la senzorul de presiune de supraalimentare, fum negru, defecțiuni precum debitmetrul defect sau EGR-ul deteriorat.

Pentru a exclude acest lucru, pe lângă inspecția vizuală a furtunurilor, conectează furtunul de ieșire al intercoolerului la galeria de admisie, scoate debitmetrul și introduce un alt dop în furtunul care înconjoară debitmetrul.

Furtunurile sunt apoi presurizate la maximum 1,5 bari. Dacă auzi un „pffffffffffff” (un șuierat de undeva), înseamnă că am găsit defectul.

Dacă ai fi început de acolo, ai fi economisit niște bani.

Cu cele mai bune gânduri.
Ultima editare: acum 15 ani și 4 săptămâni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.