Căutare MDM

Buletin

Diferențe între pistoanele Cherokee din 97 până în 92. Întrebare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 2 săptămâni #14995 prin manual-mecanic
Salut tuturor... întrebarea mea este că am o camionetă simplă Grand Cherokee Laredo din '97, 4.0L. S-a rupt un piston în cilindrul 6. Deoarece nu am găsit unul la fier vechi, era din același an ca și camioneta, am găsit un XJ Cherokee din '92. Când am scos pistoanele de la acea camionetă, mi-am dat seama că avea pistoane mai groase, are același diametru al cilindrului, aceeași înălțime a bielei, am cumpărat un piston pentru a măsura blocul Grand Cherokee-ului meu din '97, se pare că teama mea rămâne dacă ar putea avea consecințe în viitor (bineînțeles schimbarea celor 6 pistoane din 92 în 97 cu bielele lor). Diferențe în vederea pistonului
(Vernie necalibrat).

Piston 97: pistoane foarte subțiri, segmenți subțiri

Piston 92: pistoane groase și segmenți groși

, dar ambele au același diametru.
Cred că XJ-urile vor veni mai ranforsate pentru pistă. Aș dori să văd comentariile voastre pe această temă cu privire la o problemă viitoare. Mulțumesc...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și o săptămână #15030 prin manual-mecanic
În principiu, pistoanele mai ușoare cu segmenți mai subțiri sunt construite pentru a „ușura” rotația motorului și a reduce frecarea dintre cilindru și piston, deși acesta are o durată de viață mai scurtă decât pistoanele cu segmenți mai groși.

Problema apare deoarece arborele cotit este contragreutat pentru a susține pistoane și biele de o anumită greutate, iar dacă ușurăm pistoanele, contragreutățile arborelui cotit vor fi excesive, provocând vibrații în timpul funcționării motorului.

Motorul din '97 a livrat posibil puțin mai multă putere decât cel din '92, dar nu cred că ar fi o diferență uriașă. (Ca să fiu sincer, niciunul dintre motoare nu are prea multă putere pentru cilindreea sa.)

Pe de altă parte, sunt în favoarea comandării kiturilor de motor de la reparatori de motoare, deoarece acestea vin noi-nouțe și inspectate și, cel mai important, sunt garantate că se potrivesc motorului pentru care sunt destinate.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și o săptămână #15058 prin manual-mecanic
Prietene, te sfătuiesc să montezi pistoanele originale care au venit cu motorul respectiv. Nu sunt complet sigur, dar cred că modelul tău folosește pistoane hiper-autentice și, deși celelalte vor funcționa fără îndoială bine, durata de viață a motorului va fi foarte afectată. De fapt, am văzut că toate pistoanele de la modelele anterioare, până la cele din anii 1970, vor funcționa cu motorul respectiv și se încearcă repararea lor prin reglarea motoarelor. Unele folosesc până la patru segmenți, în timp ce altele folosesc segmentul de ulei de pe fusta pistonului. Pe scurt, dacă o mașină este pentru uz normal, originalul este întotdeauna mai bun, desigur, dacă îl poți obține.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 10 luni #16232 prin manual-mecanic
Scuze pentru întârzierea răspunsului.
Am riscat să pun pistoane din 92 pentru că centrul de prelucrare (redresorul) mi-a spus că nu sunt probleme din moment ce l-am luat cu mine și m-a scuturat destul de bine cântărind pistoanele și spunând că este în parametri. Lucrez la el de o lună și încă nu mi-a dat probleme. Mașina este destul de senină. A fost schimbată:

segmenți standard,
metale pentru arborele cotit,
biela și rulmenții principali standard,
ascensoare
pompă de ulei,
pompă de apă,
zgâriată, intrările cilindrilor nu aveau garnitură,
chiulasa a fost recondiționată, toate supapele au fost schimbate deoarece 3 dintre ele aveau racordul spart, pentru siguranță restul au fost schimbate,
toate garniturile de apă au fost schimbate,
pistoane de la xj din 92
și restul, biele, cupele (lingurițele) sunt de la același motor.
Sper să reziste cam 3 ani și dacă se strică motorul vă voi anunța și vă mulțumesc pentru comentarii.