Căutare MDM

Buletin

Consumul de ulei al Renault Twingo

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 4 luni #1494 prin manual-mecanic
Consumul de ulei Renault Twingo. Publicat de manual-mecanica
Recent am cumpărat un Renault Twingo din 1998, aparent cu un motor bun și 100.000 km din fabrică. Când am schimbat uleiul și l-am verificat după mai bine de 1.000 km, a trebuit să adaug aproximativ 1 litru. La inspecție, am constatat o scurgere de la senzorul de presiune a uleiului și că se pare că se scurge de la capacul supapelor, deoarece există câteva picături pe galeria de evacuare. Am înlocuit senzorul, dar consumul rămâne același. Am citit manualul înainte de a deschide motorul și scrie că un consum de 1 litru la 1.000 km este considerat normal. Este adevărat? Sau este mai mic și, dacă da, care ar putea fi motivul?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 4 luni #1495 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema Consumul de ulei la Renault Twingo
Consumul de ulei nu este normal. Am același model și nu a folosit niciodată atât de mult ulei; cel mai mult am consumat vreodată jumătate de litru. Trebuie să ai o scurgere pe undeva, cu excepția cazului în care garniturile tijei supapei sunt uzate. Sau, într-un caz foarte grav, ar putea fi segmenții pistonului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 4 luni #1502 prin manual-mecanic
Scoate motorul fum albastru? Pentru că, dacă scoate fum când accelerezi sau urci o pantă, arde ulei. Dacă nu vezi fum, uleiul pe care îl consumă trebuie să se scurgă.

La aceste motoare, uleiul se scurge adesea din capacul supapelor, dar ar trebui să curgă mult ulei pentru a consuma un litru la fiecare 1.000 km.

Am avut un Express, care are același motor dar de 1,4 litri, și nu a consumat deloc ulei; a avut 223.000 km.

Uleiul pe care l-am folosit a fost un SAE 20W-50 standard, deoarece uleiurile cu un grad de vâscozitate SAE scăzut nu sunt bune pentru aceste motoare, deoarece au tendința să se scurgă pe lângă segmenții pistonului.

Dacă trebuie să deschizi motorul, ceea ce este cel mai probabil, și ai nevoie de ajutor, postează ceva pe forum și te vom ajuta fără nicio problemă.

Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 4 luni #1507 prin manual-mecanic
Nu scoate fum albastru, cel puțin nu din câte pot vedea eu, deoarece acesta a fost unul dintre primele teste pe care le-am făcut. De asemenea, nu lasă bălți de ulei unde mă opresc. Singurul lucru pe care îl vedem sunt picături de ulei pe galeria de admisie din spate, care par să vină de la capacul supapelor sau de la o scurgere de la chiulasă.
Salutări tuturor și vă mulțumesc foarte mult pentru contribuții. Vă voi spune ce este înăuntru când îl demontez.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 2 luni #16467 prin manual-mecanic
Salut, sunt nou aici, dar șeful meu este reprezentant de lubrifianți în Uruguay (Texaco, Shell, Petrobras, Esso și Castrol) și uneori, când schimbi marca de ulei sau vâscozitatea, se întâmplă astfel de lucruri. Ai schimbat marca și tipul de ulei? Încearcă să-l schimbi din nou după câțiva kilometri, deoarece acest lucru se poate întâmpla. Schimbă-l cu aceeași marcă și același tip de ulei, deoarece este neobișnuit cu atât de puțini kilometri. Mașina mea este un Twingo din '94 cu 247.000 km și nu consumă deloc ulei. Eu folosesc Texaco Havoline 20W50 și nu consumă deloc ulei. Îl schimb la fiecare 4.000 km, dar am auzit că uneori se întâmplă când schimbi marca de lubrifiant. Mult succes!