Căutare MDM

Buletin

Consumul de ulei al Renault Twingo

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 2 luni #1494 prin manual-mecanic
Consumul de ulei Renault Twingo Publicat de manual-mecanica
Am cumpărat recent un Renault Twingo din 1998, aparent cu un motor bun și 100.000 km din fabrică. După ce am schimbat uleiul și l-am verificat după mai bine de 1.000 km, am adăugat aproximativ 1 litru. La verificare, am constatat că pierdea niște ulei din joja de ulei și că se pare că se pierdea prin capacul supapelor, deoarece erau niște picături în galeria de evacuare. Am schimbat joja, dar consumul rămâne același. Am citit manualul înainte de a scoate capacul și scrie că un consum de 1 litru la 1.000 km este normal. Este adevărat? Sau este ceva mai puțin și, dacă da, care este motivul?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 2 luni #1495 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Consumul de ulei Renault Twingo
Consumul nu e normal. Am unul de același model și nu a consumat niciodată atât de mult ulei. Cel mai mult a fost jumătate de litru. Trebuie să ai o scurgere pe undeva, decât dacă sunt uzate garniturile tijei supapei. Sau, dacă ai ghinion, sunt segmenții pistonului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 2 luni #1502 prin manual-mecanic
Scoate motorul fum albastru? Pentru că, dacă scoate fum când accelerezi sau urci pantele, înseamnă că arde ulei. Dacă nu observi că scoate fum, probabil împroșcă ulei.

Aceste motoare au tendința să curgă ulei din capacul culbutorilor, dar ar trebui să împroșce mult ulei ca să consume un litru la o mie de kilometri.

Am avut un Express, care are același motor, dar de 1,4 litri, și nu a consumat deloc ulei; avea 223.000 de kilometri la bord.

Uleiul pe care l-am pus a fost un SAE 20W-50 normal, deoarece uleiurile cu un grad de vâscozitate SAE scăzut nu sunt bune pentru aceste motoare, deoarece curg prin segmenți.

Dacă trebuie să deschizi motorul, ceea ce va fi cel mai probabil cazul, și ai nevoie de ajutor, postează ceva pe forum și te vom ajuta cu plăcere.

Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 2 luni #1507 prin manual-mecanic
Nu scoate fum albastru, cel puțin nu cu ochiul liber, deoarece acesta a fost unul dintre primele teste pe care le-am efectuat. De asemenea, nu lasă bălți de ulei acolo unde s-a oprit. Singurul lucru vizibil sunt picături de ulei în galeria de admisie spate, provenind aparent de la capacul supapelor sau de la o scurgere prin chiulasă.
Salutări tuturor și vă mulțumesc foarte mult pentru contribuții. Când îl demontez, vă voi spune ce este înăuntru.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 3 săptămâni #16467 prin manual-mecanic
Salut, sunt nou aici, dar șeful meu este reprezentant de lubrifianți în Uruguay (Texaco, Shell, Petrobras, Esso și Castrol) și uneori când schimbi mărcile de ulei sau vâscozitatea se întâmplă astfel de lucruri, ai schimbat marca și tipul de ulei? Încearcă să-l schimbi din nou după câțiva km, deoarece se poate întâmpla și asta, schimbă-l cu aceeași marcă și caracteristici de ulei, deoarece este rar cu atât de puțini km, deoarece mașina mea este un Twingo din '94 cu 247.000 km și nu consumă combustibil, eu folosesc Texaco Havoline 20W50 și nu consumă combustibil, îl schimb la fiecare 4.000 km, dar am auzit că uneori se întâmplă când schimbi mărcile de lubrifiant. Mult succes.