Căutare MDM

Buletin

Am nevoie de ajutor cu un Chevy din 2003.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 1 lună #1436 prin manual-mecanic
Am nevoie de ajutor cu un Chevy din 2003. Publicat de manual-mecanica
Mă poate ajuta cineva? Nu știu care e problema. Consumă benzină și ratează în treapta mică de viteză ca și cum ar strănuta. Am schimbat deja lichidul de răcire, am verificat senzorul MAP, potențiometrul și supapa IAC. E la fel, nu generează coduri, iar bujiile sunt mereu negre. Am recondiționat deja chiulasa, supapele și așa mai departe. Și nimic. Uneori pare că e blocată. Nu mai știu ce să verific. Vă rog, mă poate ajuta cineva?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 1 lună #1440 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Am nevoie de ajutor cu un Chevy din 2003
Nu generează coduri de eroare? Un pic ciudat, nu? Ar putea fi din cauza unei sonde lambda defecte sau a unei defecțiuni a senzorului NTC de temperatură a motorului.

Uneori dau citiri incorecte, ceea ce face ca amestecul să devină mai bogat, dar mai devreme sau mai târziu ECU sesizează și emite un cod de eroare.

Ai măsurat procentul de CO2? Ai verificat etanșeitatea injectoarelor, în cazul în care unul dintre ele rămâne deschis? Ai verificat presiunea de funcționare a sistemului de injecție? În cazul în care regulatorul de vid este defect?

Dezavantajul este că, fără un cod care să te ghideze de unde să începi, va trebui să testezi toți senzorii motorului unul câte unul și să îi compari cu rezistențele și toleranțele furnizate de producător. Dacă ai un osciloscop sau un instrument de diagnosticare, poți testa și toți senzorii digitali și de impuls.

Un alt lucru de verificat este etanșarea supapei EGR, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să etanșezi returul gazelor de eșapament realizând o garnitură oarbă dintr-o cutie de suc și înlocuind-o cu garnitura originală. În acest fel, chiar dacă supapa EGR se deschide, gazele de eșapament nu se vor întoarce în galeria de admisie. Dacă problema persistă, puteți exclude efectul supapei EGR asupra motorului. Atenție, aceasta este o problemă temporară; nu lăsați garnitura la locul ei, deoarece acest lucru va crește emisiile.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.