Am mutat subiectul tău la „probleme mecanice” deoarece cred că întrebarea ta este mai potrivită în acest forum. Ar putea fi utilă și pentru oricine o citește.
Supapa de evacuare este necesară doar la motoarele pe benzină cu turbocompresor.
Permite-mi să explic pe scurt: Într-un motor pe benzină cu turbocompresor, când oprești accelerația, închizi supapa de accelerație a galeriei de admisie. În acel moment, se creează un vid imens în spatele supapei de accelerație și o creștere considerabilă a presiunii în fața acesteia. Drept urmare, turbocompresorul, care pe partea turbinei a încetat și el să mai primească gaze de eșapament, este încetinit puternic. Când accelerezi din nou, motorul se simte lent până când turbocompresorul este cuplat din nou.
Pentru a preveni acest lucru, se instalează o supapă de evacuare, care „aruncă” aer din turbo în fluxul de aer sau îl readmite la intrarea turbocompresorului în motoarele cu injecție de benzină pentru a împiedica debitmetrul să măsoare peste valoarea reală atunci când închizi supapa de accelerație. Supapa de
evacuare constă dintr-un corp împărțit în două de o diafragmă acționată de un arc calibrat. O parte a diafragmei este acționată de presiunea turbo, iar cealaltă parte a arcului este, de asemenea, acționată de vacuumul de admisie. Aceasta înseamnă că se deschide doar atunci când presiunea de supraalimentare este mare, iar vacuumul din spatele clapetei de accelerație este, de asemenea, mare (adică, când se schimbă brusc într-o treaptă inferioară).
Acest lucru este inutil într-un motor diesel, deoarece nu au clapetă de accelerație, iar tot aerul pe care îl poate sufla turbo va fi aspirat în motor. Deci, turbo nu încetinește când se schimbă într-o treaptă inferioară.
Nu se va crește puterea deloc, deoarece are o valvă de evacuare și nu cred că se poate deschide pentru că ai nevoie de vacuum de admisie, așa că este mai bine să îl lași așa cum este.