Căutare MDM

Buletin

PROBLEMĂ CU OPEL RECORD 2.3 DIESEL

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #13512 prin manual-mecanic
PROBLEMĂ CU OPEL RECORD 2.3 DIESEL Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am probleme cu un Opel Record diesel, motor de 2.3L. Problema este că se supraîncălzește. Am curățat deja radiatorul, am verificat pompa de apă (care este în regulă) și nu are termostat. Am refăcut chiulasa pentru că atelierul a spus că este deformată, dar au montat o garnitură nouă de chiulasă și mașina funcționează bine timp de trei zile cu o temperatură sub 80°C, apoi brusc temperatura crește brusc și se arde garnitura. Ar putea fi garnitura de proastă calitate sau este și blocul motor deformat?
De asemenea, merită menționat faptul că motorul se răcește constant cu paleta ventilatorului conectată direct la rotația motorului. Nu are ventilator electric și nu există aer în sistemul de răcire.
Mulțumesc tuturor și sper la niște răspunsuri în caz că trec ceva cu vederea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #13516 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe această temă Re: PROBLEMĂ CU OPEL RECORD 2.3 DIESEL
Hei prietene, una dintre cauze este o scurgere de lichid de răcire. Mai întâi, verifică planeitatea chiulasei și a blocului motor. Dacă chiulasa a fost prelucrată mecanic sau recondiționată, va trebui să șlefuiești cei doi știfturi de ghidare care țin chiulasa la locul ei. Nu uita, atunci când instalezi chiulasa, strânge-o la 45 lb-ft și apoi la 90°. O altă problemă este jocul supapelor și răcitorul de ulei. Verifică furtunurile, în special cel care merge la pompă. O altă problemă este verificarea ventilatorului; verifică în ce direcție se rotește și în ce direcție suflă aer. :) Salutări, adresa mea de e-mail este

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #13529 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe această temă Re: PROBLEMĂ CU OPEL RECORD 2.3 DIESEL
Mulțumesc pentru răspuns. Am vrut să te anunț că ieri am demontat chiulasa și garnitura era ruptă între cilindrii 2 și 3, împreună cu o manta de apă care este în apropiere. De aceea era apă în cilindri. Acum întrebarea mea este dacă este din cauză că garnitura era de proastă calitate sau dacă blocul este deformat. În ambele cazuri, este posibil ca mașina să funcționeze bine timp de 3 sau 4 zile și apoi să se defecteze?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #13537 prin manual-mecanic
:ohmy: Bună ziua, prietene. Verifică planeitatea chiulasei și a blocului cilindrului cu o riglă metalică de 60 cm. Ar trebui să fie complet plată și fără nicio adâncitură. Verifică înălțimea cămășilor cilindrului; acest lucru te va ajuta să stabilești dacă problema este la garnitură sau la motor. Nu uita să măsori planeitatea pe diagonală. Cu stimă. Nu uita să-mi scrii la adresa de e-mail; o folosesc aproape niciodată. O zi bună!