Căutare MDM

Buletin

HINDAY ATOS 2001 147000KM

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #13470 prin manual-mecanic
HINDAY ATOS 2001 147000KM Publicat de manual-mecanica
Am primit un Atos pentru sincronizare, ceea ce este normal. Dar când am conectat scanerul, a înregistrat un DTC CKP (senzor de poziție a ambreiajului și a pedalei). Clientul a spus că l-a înlocuit recent din același motiv. Așa că am șters codul, dar a continuat să apară. Apoi am decis să testez senzorul, iar toate testele (frecvență, rezistență și ținerea lui lângă un obiect metalic pentru a vedea dacă activează injectoarele) au arătat că se încadra în parametrii indicați în manual. Am împrumutat o altă ECU pentru o vreme și am încercat-o; nu au apărut DTC-uri. Totuși, când am reinstalat ECU-ul mașinii, DTC-urile nu au mai reapărut. Am fost puțin confuz, mai ales că motorul a început să aibă rateuri la cilindrul unu. Am verificat gazele de eșapament, iar hidrocarburile sunt peste 700 ppm, dar nu se stabilizează; urcă și coboară. Am verificat compresia cilindrului și arată 120. Există scânteie, cablul de înaltă tensiune este bun, am schimbat injectorul, am verificat dacă nu aspira aer prin galeria de admisie sau prin vreunul dintre furtunurile de vacuum, inclusiv cel care merge la servomotor, și am înlocuit garniturile supapelor pentru că exista o scurgere de ulei. Am încercat o altă bobină de aprindere, dar nimic nu s-a schimbat; cilindrul încă are rateuri și nu reușesc să stabilizez hidrocarburile. Ca o notă suplimentară, raportul stoichiometric este de aproximativ 27:1 și am constatat că orificiul original al motorului supapei de control al mersului în gol/viteză fusese redus cu o garnitură. L-am lăsat așa cum trebuie să fie. Specialitatea mea sunt vehiculele Honda și aș vrea să știu dacă cineva care lucrează cu aceste mașini are vreo experiență cu ele sau dacă cineva a întâlnit ceva similar. Aș aprecia. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.