Căutare MDM

Buletin

îndoieli cu privire la Megane II DCI 120 CP

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 5 luni #13416 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Întrebări despre Megane II DCI 120 CP
Scuze... dar ai parțial dreptate... dar valva fluture aia... nu e ceva normal de curățat... Din punctul meu de vedere, cred că e un fel de plămân care variază admisia de aer către motor în funcție de turația acestuia... Scuze. O să fac niște cercetări. Scuze!! :uscat:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 5 luni #13419 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Întrebări despre Megane II DCI 120 CP
Hehe. Nu-ți face griji. Nu sunt tocmai mecanic sau ceva de genul ăsta. Doar că am fost la Club Megane II și se pare că îl curăță, așa că am devenit curios pentru că al meu murdărește motorul. Dar cred că doar schimbarea garniturii rezolvă problema. Pe acest site ai manualul mecanic Megane 2 și explică totul, motiv pentru care am insistat asupra corpului clapetei de accelerație. Mulțumesc pentru interes, îl apreciez foarte mult. Sunt puțin pretențios în privința acestor lucruri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 5 luni #13449 prin manual-mecanic
Hehe... dar chestia e că un corp de clapetă la un diesel chiar m-a deranjat... pentru că nu putea avea aceeași funcție ca la o mașină pe benzină, așa că... scuze din nou, hehe,
salut!:laugh out loud:

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 5 luni #13450 prin manual-mecanic
Bună ziua, Davidclio. Ai avut perfectă dreptate. Astăzi, când am ajuns acasă de la serviciu, am trecut pe la un service auto din Estepona. Se pare că e prieten cu fratele meu, care a lucrat la Renault și și-a deschis deja propriul service auto. Așa că m-am dus să-l văd și mi-a spus că scurgerea e normală pentru aceste motoare, care fac peste 65.000 km, și asta pentru că garniturile turbo au o ușoară scurgere, exact la asta e tubul de admisie al turbo. Nu-ți face griji, e normal. Mi-a mai spus că piesa asta unde are scurgerea nu are garnitură (cam ciudat, nu-i așa). Așa că, ca să repar scurgerea, mi-a spus să ung mai întâi motorul, apoi să scot cutia asta, să pun niște pastă de garnituri pe ea și să o pun la loc. A zis: „Uite, nu va funcționa, decât dacă are o altă scurgere care nu se vede.” Spune că e prea murdară, ce crezi că ar putea fi scurgerea în altă parte? O mașină are întotdeauna probleme. Mulțumesc foarte mult, prietene, pentru ajutor. Sper că nu am fost prea îngrășat. Pe curând. Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 5 luni #13451 prin manual-mecanic
Motoarele diesel de astăzi au aproape toate o supapă fluture, o modalitate de a controla mai bine fluxul de aer pentru a polua mai puțin. Și Megane are un mic inel O, dacă ajută, deși nu va dura mult să-l scoți. Sunt trei șuruburi, nu? Poți pune niște silicon pe el. Cu stimă.