Căutare MDM

Buletin

Wagoneer 82

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 4 luni #12858 prin manual-mecanic
Wagoneer 82 Publicat de manual-mecanica
Salut prietene, îți mulțumesc că ne susții pe cei dintre noi care nu se pricep la mecanică.

Aș vrea să știu dacă mă poți ajuta. Am o camionetă Wagoneer din 1982.
Problema este că rulmentul din față de pe partea pasagerului a început să crape. L-am demontat și am constatat că nu are piulița rulmentului ca alte vehicule pe care le-am reparat. Această camionetă are un sistem diferit. Nu am putut scoate discul, dar nu are piuliță. Mă poți ajuta? Cum îl demontez pentru a schimba cei doi rulmenți din față? Sper că mă poți ajuta. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 4 luni - Acum 15 ani și 4 luni #12987 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Wagoneer 82
Salut, nu sunt sigur dacă ai rezolvat problema.
Dacă ai scos deja încuietorile și ai reușit să vezi rulmenții, dar nu ai cheia, poți folosi o șurubelniță sau ceva similar pentru a le slăbi. Au piulițe duble. După ce slăbești prima piuliță, a doua se desprinde foarte ușor. Va trebui să iei o piuliță nouă pentru încuietoare. Dacă ai întrebări, îți voi trimite adresa mea de e-mail într-un PM.
Îți doresc mult succes.
Ultima editare: acum 15 ani și 4 luni de către . Motiv: ștergerea adresei de e-mail.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 3 luni #12999 prin manual-mecanic
Salut prietene, sper că ești bine. Adevărul este că nu am reușit să le scot.
Am schimbat rulmenții de câteva ori, dar, așa cum am menționat mai devreme, când scoți capacul rulmentului, poți vedea piulița care ține discul față. Când scoți piulița, rulmentul iese.
Am scos blocajul tracțiunii față. L-am spălat bine. Am putut vedea înăuntru, dar nu are piuliță. Discul are un mic joc spre interior și spre exterior, dar pare să se atingă.
Nu văd nimic în spatele discului. Trebuie să fie un alt sistem cu care nu sunt familiarizat.
Aș aprecia foarte mult dacă m-ai putea îndruma și fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze pentru că ajuți oamenii de pe acest forum fără interes. Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 3 luni #13056 prin manual-mecanic
Bună ziua; chestia e că nu știu ce e un „rulment cu bile”, apoi l-am demontat la discul din față și trebuie să scoți cele 2 piulițe, cum spune celălalt domn. Dacă nu le vezi, e pentru că nu le are sau are o „cupă” sau un element de fixare care îl ține. Verifică-l cu atenție cu o lanternă sau o lumină. Altfel, scoate întregul ansamblu al roții și verifică-l din exterior.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #14416 prin manual-mecanic
Bună ziua, dar ok, chestia e că trebuie să verifici dacă are un dispozitiv de fixare în interiorul, în spatele piuliței; care, atunci când este scos, iese întregul ansamblu, altfel are o muchie ascuțită la vârf care nu o lasă să iasă.