Căutare MDM

Buletin

Posibilă înșelăciune mecanică din partea dealerului

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #12038 prin manual-mecanic
Am un Renault Clio 1.4 16V. Acum un an, am înlocuit cureaua de distribuție și, de asemenea, așa-numita „curea de distribuție auxiliară” (și accesoriile aferente).

Recent am avut o pană din cauza rupturii curelei de distribuție auxiliare, care la rândul ei a rupt și cureaua principală, provocând avarii grave la motor.

Când am dus mașina la mecanicul la care merg de obicei, mi-a spus că s-a rupt cureaua auxiliară pentru că unul dintre fuliile care o susține se mișcase și ajunsese să fisureze cureaua auxiliară. Întrucât acest fulie nu se înlocuiește la schimbarea curelei auxiliare (conform spuselor lui, niciun mecanic nu face asta), defecțiunea actuală nu are nicio legătură cu reparațiile făcute acum un an, deci nu este acoperită de garanția reparației.

Aș dori să știu dacă cineva îmi poate spune dacă, la schimbarea curelei de distribuție și a curelei auxiliare, trebuie înlocuite și aceste fulii.
Vă mulțumesc pentru atenție.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #12039 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Posibilă înșelăciune mecanică din partea dealerului
Bună ziua: Acum ceva timp, firma la care lucram avea un Opel Astra. În timpul unei reparații, au schimbat ambele curele care fuseseră schimbate la al tău, iar după aproape un an, s-a rupt cureaua de aer condiționat, precum și cureaua de distribuție. Mașina mergea pe autostradă, provocând explozia chiulasei.
Reprezentanța a spus că nu a fost vina lor, dar se pare că a fost. Este obligația lor să schimbe și tensionatoarele de curele pentru a preveni acest lucru, așa că au fost nevoiți să repare mașina în garanție (inclusiv o chiulasă nouă).

Sper că aceste informații sunt de ajutor.
Cu cele mai bune gânduri

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #12059 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Posibilă înșelăciune mecanică din partea dealerului
Salut prietene, exact cum spune și colegul meu Tapipe, la schimbarea curelei de distribuție trebuie schimbate și întinzătoarele. Aceasta este o regulă de siguranță de bază pentru a evita acest tip de defecțiune. Cred că ar trebui să își asume responsabilitatea pentru lucrarea efectuată la locul unde ai făcut-o. Mult succes și cele mai bune urări. :)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #12067 prin manual-mecanic
rokanrol, trebuie să fii atent când scrii în postări, pentru că spui că s-au schimbat curelele și e în regulă, rulmenții întinzătorului se schimbă și ei de fiecare dată când schimbi cureaua ca o formă de siguranță, cum spune jal, dar vorbești despre fulii, fuliile nu se schimbă când schimbi o curea nu se face pentru că nu este necesar decât dacă este deteriorată sau corozită, sau pana ei și locul de ancorare al acesteia sunt în stare proastă. acum este extrem de dificil și este, de asemenea, foarte ciudat și se întâmplă de foarte puține ori ca atunci când elementul sau cureaua auxiliară este tăiată, să se producă deteriorarea curelei de distribuție pentru că sunt separate și nu funcționează una peste alta, sunt separate de un capac metalic sau de plastic, ceea ce se poate întâmpla să se producă deteriorarea ambelor curele este ca fulia amortizorului sau a arborelui cotit să se desprindă, se pierde timp și se produce deteriorarea chiulasei, altfel nu se poate. Este posibil să se fi întâmplat asta deoarece se observă în multe cazuri, de exemplu la motorul Honda unde această piesă se rostogolește când este montată pe cheie și se întâmplă ceea ce ți s-a întâmplat ție, celălalt lucru după ce a trecut un an este dificil să fie din cauza garanției, deoarece dacă s-a datorat unei proceduri defectuoase sau unei greșeli a mecanicului, defectul ar trebui să apară înainte de o lună.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #12721 prin manual-mecanic
Dacă este în garanție și este întreținută de ei, este OBLIGAȚIA lor să rezolve problema, altfel, dă-le o scrisoare de recomandare. Șeful meu a cumpărat un L200. La 80.000 km, l-a dus la service și a cerut să schimbe cureaua. I-au spus că la 120.000 km va fi schimbată la 10.000 km. După aceea, s-a rupt cureaua și s-a rupt totul. Imediat după aceea, au vrut să repare motorul. A cerut un motor nou, deoarece ultima lor defecțiune din neglijență s-a încheiat cu o scrisoare de recomandare. Ca să evite un proces, au instalat un motor nou-nouț. Nu dormi dacă mașina este în garanție.