Salut, sunt nou pe forum, am o problemă cu un Megane automat din 2003. La început, în treapta a treia, pe la 60 km/h, se aprindea martorul cutiei de viteze și simțeam că patinează. Dacă o opream și o aprindeam din nou, funcționa normal. După un timp, făcea din nou același lucru, doar că în treapta a treia. Vă pot spune că am inversat poziția electrovalvelor de secvență de mai multe ori și a făcut diferite erori. Două erau deteriorate, dar am optat să schimb tot corpul supapelor, dar când am pus vitezele, nu mai merge înainte, nici la mers înainte, nici la mers înapoi. Ei bine, am pus corpul supapelor original la loc și a făcut același lucru, nu mai merge înainte, așa că am pus altul și tot am aceeași problemă. Am verificat deja presiunea uleiului și este în regulă, senzorul de presiune a uleiului arată presiune, așa că l-am schimbat, dar rămâne la fel. Din câte am investigat, are ABS-ul vreo legătură cu cutia de viteze pentru că martorul ABS este aprins? L-am oprit cu scanerul dar nu funcționează, arată electrovalva de control al debitului, dar am pus deja alta și nu a rezolvat problema, am verificat deja continuitatea cablajului complet de la ECU la electrovalve și senzori. Nu știu dacă mă poate ajuta cineva acum, arată codurile 11G, 9G, 4G, DF271, DF113, DF44, NU LE GĂSESC ÎN MANUAL SINGURUL LUCRU PE CARE NU L-AM VERIFICAT ESTE COMPUTERUL, DAR AR FI ULTIMA MEA OPȚIUNE DACĂ CINEVA ȘTIE DACĂ SE BLOCHEAZĂ CUTIA DE VITEZE, SPUNEȚI-MI DE UNDE SĂ ÎNCEP PENTRU CĂ NU ȘTIU UNDE SĂ O MAI CAUT.