Prietene, pentru mine nu e vorba de turbo, acel turbo funcționează perfect, ce ți s-a întâmplat ție e că atunci când ai rămas fără ulei în mașină, segmenții pistonului s-au șters, ceea ce a dus la trecerea compresiei în carter (da, se întâmplă la motoarele uzate) ceea ce face ca uleiul să crească și să intre în admisia motorului prin tubul de gaz care leagă carterul cu admisia motorului, în general gazul cauzat de temperatura uleiului trece pe acolo și o parte din el este tras. Când presiunea din carter depășește un anumit punct, suflarea prin acel tub provoacă o tragere excesivă a uleiului spre admisie, o modalitate de a testa este să deconectezi acel tub și să-l lași deconectat, fumul nu se va opri până nu se arde totul, dar după aproximativ 5 sau 10 minute de condus intens (trebuie să faci turbo-ul să funcționeze la maxim și nu-ți face griji că nu va fi mai stricat decât este) acel fum ar trebui să dispară sau să scadă. O altă modalitate de a testa acest lucru este să scoți capacul pentru a adăuga ulei în motor și să-l acoperi cu mâna timp de aproximativ 30 de secunde. Dacă atunci când îți ridici mâna deschiderea se arde, ai o problemă cu segmenții pistonului. Dacă dorești, poți prelungi acest timp până le schimbi, scoțând furtunul care leagă carterul de admisie și testând. Dacă fumul este excesiv, este foarte probabil să ajungi să repari partea inferioară a motorului (arbore cotit, cămăși și pistoane). Salutări și sper că răspunsul meu te ajută. Îți spun că turbo nu mai este de când mi s-a întâmplat pe drum să mi se rupă simeringul turbo și la camionetă la fel (a început să accelereze singur) și singura modalitate de a-l opri, deoarece atunci când am oprit motorul își menținea viteza era cu cutia de viteze în 5a și frâna. Și acest simptom mi s-a întâmplat înainte să repar motorul, dar l-am întins puțin deconectând furtunul acela.