Căutare MDM

Buletin

Urgent, cred că mă înșeală în atelier.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 4 luni - Acum 15 ani și 4 luni #12759 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Urgent, cred că mă păcălesc la atelier.
lobo1xp a scris:

Ei bine

, adevărul e că... dacă un turbo funcționează... fără ulei, se strică. Se arde... în mai puțin de un minut.

Cealaltă chestie e că... nu lua orice mecanic. Mașina ta, omule... du-te la unul de încredere... de încredere... asta e ceea ce uneori valorează mai mult decât prețul.

Paguba e deja făcută... pune mai multe piese cap la cap. Deci, de ce nu cumperi un alt turbo? Depinde de defecțiune, dacă e reparat sau nu.

:) Din câte am înțeles, galeria de ulei a turbocompresoarei se află în galeriile principale din bloc. Asta înseamnă că după ce arborele cotit, pistoanele și chiulasa (chiulasa, cred), rămân fără lubrifiere, și turbocompresoarea rămâne fără lubrifiere. :nesigur: Dar dacă îmi spui că ai accelerat la maxim timp de 3 minute fără ulei, ți-aș spune că motorul nu mai este util pentru că e deja un fapt că nu are segmenți, rulmenți, turbo etc.
Spun asta pentru că mi s-a întâmplat și mie cu un motor turbodiesel, părea că fumigeam camionul pentru că scotea fum alb foarte gros (doar când turbo-ul ajungea la vârf). Când am deconectat furtunul acela și l-am pus să cadă în jos (rămâne deconectat) și am acoperit admisia, am întins motorul fără probleme încă 40.000 km. Salutări, NU SCHIMBAȚI TURBO-UL DEOARECE VA FI O RIZPĂ DE UTILIZARE DEOARECE VEȚI AJUNGE SĂ RECONSTRUIȚI MOTORUL ȘI SCHIMBAȚI UN TURBO CARE NU TREBUIE SCHIMBAT, ADICĂ SĂ CHELTUIȚI BANI ÎN PLUS, ȘI CE TE COSTĂ UN TURBO COSTĂ MAI MULT SAU MAI PUȚIN DECÂT SĂ RECONSTRUIȚI MOTORUL PENTRU VEHICULUL ÎN CAUZĂ.
Ce se întâmplă este că martorul luminos de presiune a uleiului se stinge la doar o ușoară apăsare, ceea ce provoacă și mai multe daune motorului, deoarece atunci când începe să rămână fără ulei, mișcarea mașinii (frânare, accelerare, curbe, gropi etc.) face ca pompa de ulei să înceapă să aspire bule de aer, provocând în principal deteriorarea arborelui cotit și a segmenților (acestea sunt lubrifiate de injectoare). Pentru a evita acest lucru, există dispozitive specifice pentru verificarea presiunii de lucru a uleiului, astfel încât, dacă aceasta variază mai mult decât un anumit timp, motorul se oprește și evitați acest tip de spargere care este costisitoare. Un sfat: puneți ulei 20w50 cu un aditiv de compresie maximă, deoarece motorul va trebui reparat în următorii 50.000 km.
Ultima ediție: acum 15 ani și 4 luni de .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.