Salut prieteni
Am avut o problemă foarte serioasă cu un Mitsubishi Pajero sau Montero din a doua generație din 2001, un motor diesel de 2.8 litri fără turbo. Descrierea motorului: 4M40. Această mașină are cinci uși. Weekendul trecut, mama mea conducea mașina și a avut un accident foarte grav cu ea. A fost internată în spital și, slavă Domnului, este acum în afara oricărui pericol. Sper că ajutorul pe care mi-l oferiți va fi util multor persoane care s-ar putea confrunta cu acest tip de problemă în viitor. Mi-a povestit ce s-a întâmplat astfel:
Ea spune că conducea vehiculul pe o pantă nu foarte abruptă timp de aproximativ 2 km. Era în treapta a patra, fără să apese accelerația, și mergea cu 60 km/h. Când, dintr-o dată, a auzit un zgomot puternic provenit de la motor, despre care deduc că era turația motorului, iar mașina a accelerat singură până la o viteză impresionantă, atât de mare încât frânele nu mai funcționau. La capătul acestei străzi era un semafor cu multe mașini. Așa că a decis să urce panta înainte de a ajunge la semafor și s-a ciocnit de niște panouri publicitare. Mașina s-a oprit la coliziune, declanșându-și airbag-urile.
Trebuie să încerc să repar mașina și am multe îndoieli.
1. Din moment ce acest lucru se poate repeta, ce ar fi putut cauza această problemă la mașină sau ce puncte ar fi putut fi investigate care ar fi putut cauza această problemă, presupunând că ar fi fost bine întreținută.
2. Când apare o astfel de problemă, ce poate face șoferul pentru a opri mașina?
3. Ce tip de întreținere preventivă poate fi efectuată pentru a evita acest tip de probleme?
Vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul acordat...
Salutări