Căutare MDM

Buletin

Problemă cu ștergătorul/spălătorul de parbriz la R19 TD an 1991

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni - Acum 15 ani și 7 luni #11271 prin manual-mecanic
Bună dimineața/după-amiaza/seara.

Mai exact, caut releul care controlează ștergătoarele/spălătoarele de parbriz (nu funcționează deloc); nu fac niciun zgomot sau nimic.
Telecomanda s-a stricat acum câteva săptămâni, dar încă funcționa, până într-o zi când ștergătoarele/spălătoarele au încetat complet să funcționeze.

Am schimbat comanda (maneta) pentru a o acționa (cea din dreapta volanului, cea folosită pentru utilizarea normală a ștergătoarelor/spălătoarelor), și motorul ștergătorului/spălătorului (care este situat în centrul capotei, puțin ascuns, chiar sub ștergătoare).

Am verificat deja siguranța pentru „Temporizatorul ștergătoarelor. Poziția de odihnă a ștergătoarelor” și este în regulă (am înlocuit-o cu cea pentru semnalizatoare, care probabil funcționează și are tot 10A, și este tot aceeași).

Am localizat și cutia releelor și niciuna nu pare să fie arsă sau conectată necorespunzător.
Sunt în cutia de siguranțe? (sub torpedou) sau există mai multe relee (m-am uitat și într-o cutie neagră sub capotă, în partea dreaptă, care are o grămadă de fire și „cutii”; nu par a fi rele).

Alte idei despre unde ar putea fi problema?

Firele par în regulă. Dar nu am unul dintre acele dispozitive de măsurat tensiuni electrice și alte asemenea.

Mulțumesc și cele mai bune urări.
Ultima ediție: acum 15 ani și 7 luni de .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.