Căutare MDM

Buletin

Mult joc în direcția unui Santana III

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #11140 prin manual-mecanic
Mult joc în direcția unui Santana III Publicat de manual-mecanica
Bună ziua,

am cumpărat un Land Rover Santana 109 SIII din 1980.
Am observat că direcția are mult joc. Este normal? Există vreun fel de reglaj mecanic pentru a-l minimiza?
Cu cele mai bune gânduri,

Cesc

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #11151 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Prea mult joc în direcția unui Santana III
Jocul excesiv nu este normal la direcție, există o modalitate de a-l corecta? Verificați coloana de direcție, există o casetă de direcție, care are un șurub și o piuliță la exterior, adică reglajul direcției, slăbiți piulița și mișcați șurubul până când jocul este minim, nu eliminați tot jocul, deoarece trebuie să aibă o toleranță.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #11154 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Prea mult joc în direcția unui Santana III
Salut Kikemec,

mulțumesc pentru răspunsul rapid.
Când spun că are joc excesiv, mă refer la faptul că reglez constant poziția volanului pentru a-l menține drept.
Am descărcat manualul de service de pe site. Îl voi căuta și, dacă am întrebări, vă voi spune.

Cu cele mai bune gânduri,

Cesc

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #11161 prin manual-mecanic
Bine, nicio problemă. Dar dacă corectezi poziția volanului, ceea ce vrei să verifici este alinierea vehiculului. Pentru ca acest lucru să funcționeze, cel mai bine este să înlocuiești fuzetele sau capetele bielelor de direcție și, dacă este posibil, articulațiile sferice. Și dacă tot ești acolo, spune-mi cum merge. Dar ceea ce-mi spui are legătură cu fuzetele. Când dai drumul la volan, vehiculul se înclină vizibil așa pe o parte?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 7 luni #11236 prin manual-mecanic
Bună ziua,
în momentul în care mă desprind de volan, nu e că se duce într-o parte ca și cum ar fi aliniere, ceea ce observ și văd la volan este că are prea mult joc, adică dacă merg drept, pot mișca volanul spre dreapta sau stânga într-un mod foarte fin, ca și cum în acel moment nu ar afecta mecanica direcției, deoarece nu există frecare.