Căutare MDM

Buletin

Mult joc în direcția unui Santana III

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #11140 prin manual-mecanic
Mult joc în direcția unui Santana III. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua,

am cumpărat recent un Land Rover Santana 109 SIII din 1980.
Am observat că direcția are mult joc. Este normal? Există vreo ajustare mecanică pe care o pot face pentru a-l reduce la minimum?
Cu stimă,

Cesc

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #11151 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Prea mult joc în direcția unui Santana III
Jocul excesiv al direcției nu este normal. Îl puteți corecta verificând coloana de direcție. Există o cutie de direcție cu un șurub și o piuliță la exterior; acesta este reglajul direcției. Slăbiți piulița și mișcați șurubul până când jocul este minim. Nu eliminați tot jocul, deoarece trebuie să aibă o oarecare toleranță.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #11154 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Prea mult joc în direcția unui Santana III
Salut Kikemec,

mulțumesc pentru răspunsul rapid.
Când spun că are joc excesiv, mă refer la faptul că reglez constant volanul ca să meargă drept.
Am descărcat manualul de service de pe site, o să mă uit la el și dacă am întrebări, te anunț.

Noroc,

Cesc

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #11161 prin manual-mecanic
Bine, nicio problemă. Dar dacă ceea ce corectezi este poziția volanului, ceea ce trebuie de fapt să verifici este alinierea vehiculului. Pentru ca acest lucru să funcționeze, cel mai bine este să înlocuiești capetele bielelor de direcție și, dacă este posibil, articulațiile sferice. Spune-mi cum merge. Dar ceea ce descrii pare să aibă legătură cu capetele bielelor de direcție. Când dai drumul la volan, trage vehiculul în mod vizibil într-o parte?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #11236 prin manual-mecanic
Salut,
când dau drumul la volan, nu trage într-o parte ca și cum ar fi nealiniat. Ceea ce observ și văd la volan este că are prea mult joc. Adică, dacă merg drept, pot mișca volanul foarte puțin spre dreapta sau spre stânga, ca și cum în acel moment nu ar afecta mecanismul de direcție, din moment ce nu există frecare.