Căutare MDM

Buletin

Vă rog să mă ajutați cu Xsara Picasso-ul meu.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #11473 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Vă rog să mă ajutați cu Xsara Picasso-ul meu
Am un prieten taximetrist care deține un model Peugeot 800 sau ceva de genul — nu-mi amintesc — e un minivan, și a avut o problemă similară. Se pare că problema era că atunci când convertorul catalitic sau filtrul de particule este murdar, se injectează motorină fierbinte pentru a dispersa aceste depuneri de carbon. În mod normal, acest lucru nu ar trebui să afecteze consumul de combustibil, dar se pare că senzorul era defect și dădea o eroare, așa că operațiunea era efectuată în mod repetat.
Dacă este necesar, pot vorbi cu această persoană pentru a obține mai multe detalii.
Sper că v-am fost de ajutor și îmi cer scuze pentru orice inexactități.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #11479 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Vă rog să mă ajutați cu Xsara Picasso-ul meu
Da, vă rog, am auzit pe un forum că astuparea tubului de aer care merge la supapa EGR face ca mașina să meargă mai bine și să consume mai puțin. Este adevărat? Mi s-a spus că poate consuma mai mult pentru că supapa EGR rămâne mereu deschisă. Este corect? Mulțumesc și vă mulțumesc cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #11786 prin manual-mecanic
Salut, nu știu dacă asta te va ajuta cu ceva. Din câte am citit, te concentrezi pe motor, când totul pare să fie în regulă, doar consumul mare de combustibil.

Ai verificat dacă mașina nu frânează? Ar putea fi ca o plăcuță de frână sau un sabot de frână să nu își revină corect și e ca și cum ai apăsa frâna și accelerația în același timp.

Pune mașina pe o pantă foarte ușoară, frânează puternic și eliberează frâna. Dacă mașina nu se mișcă sau se chinuie, verifică frânele. Dacă mașina se mișcă normal, ne vom întoarce la motor.