Căutare MDM

Buletin

ULEI ÎN EVACUARE

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #10653 prin manual-mecanic
ULEI ÎN EVACUARE Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, vreau să știu de ce motorul meu diesel cu 6 cilindri în linie pierde ulei prin evacuare. A fost reparat recent, ghidajele și supapele au fost schimbate, dar nu și scaunele supapelor. Cred că asta e problema. Dacă cineva îmi poate spune ce cauzează această problemă...
Nu cred că sunt segmenții pentru că au fost lăsați cu jocul exact și cilindrii au fost căptușiți și s-au folosit aceleași pistoane...
Aș aprecia ajutorul vostru...
vă mulțumesc...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #10655 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Ulei în evacuare
Ia curaj, ar trebui să demontezi din nou motorul, deși nu indici câți cilindri sunt uzi sau dacă au scurgeri de la garnituri, în orice caz ar trebui să demontezi și să verifici:
Calitatea segmenților instalați
Curățenia canelurii pistonului și toleranța dintre canelură și segmenți
Toleranța dintre piston/cilindri și honuire
Bujia, dacă este cazul la motor
Ghidurile supapelor Îmi pare dificil, cu excepția cazului în care s-au slăbit.
Când rectificăm un motor, depindem exclusiv de redresor și, în multe cazuri, mulți funcționează așa cum presupun, dar noi, mecanicii, suntem cei care trebuie să verificăm dacă toleranțele livrate sunt cele spuse de producător.
Nu este nimic mai plictisitor decât să repari un motor și să fii nevoit să-l demontezi din cauza acestei probleme.
Sfatul meu este să ridici chiulasa și să cobori carterul, să scoți un piston și segmenții de ulei, să-i testezi în cilindru și să verifici dacă apasă pe cilindru.
Sper să mă anunți când ai defecțiunea.
Înveselește-te și ține-ți moralul sus, nu uita să ne spui cum a fost.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #10658 prin manual-mecanic
Salut, verifică și dacă garniturile tijei supapelor au fost schimbate și dacă garnitura chiulasei are cuplul de strângere corespunzător. Dacă există o scurgere, strângerea este suficientă. Dacă ajungi în punctul de a demonta motorul, verifică dacă pistoanele nu sunt îndoite din cauza uzurii. Uneori nu se poate vedea cu ochiul liber. Măsoară-le. Sper să nu ajungi în punctul de a-l demonta. Mult succes.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #10662 prin manual-mecanic
Salut, mulțumesc pentru sugestii. Cred că ar trebui să demontez motorul. Aștept doar să văd ce alte opțiuni există. Înainte de a-l asambla, am măsurat jocurile segmenților atât pe piston, cât și pe cilindru și au fost perfecte. Mă gândesc că poate segmenții s-au lipit de piston sau poate e vorba de garnitura chiulasei, pentru că nu văd altă soluție. Sper să mă ajuți în continuare, ca să pot vedea dacă îmi lipsește ceva...
altfel, va trebui să demontez.
Mulțumesc...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #10663 prin manual-mecanic
Va trebui neapărat să-l demontezi, dar ești sigur că e ulei? Dacă ai schimbat totul, nu ar trebui să fie nicio problemă decât dacă se amestecă combustibilul cu uleiul, iar asta s-ar putea datora cursei pistonului.