Căutare MDM

Buletin

Martorul luminos VERIFICARE pe Daewwo Nubira

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10469 prin manual-mecanic
Salutări tuturor înainte de a începe, fiind începător pe acest forum.
Am un Daewoo Nubira II din 2003 cu 26.000 km. Dintr-o dată, fără să observ nimic în mașină, s-a aprins martorul galben Check de pe bord. Lumina este fixă și nu dispare.
Deși știu că trebuie să merg la service, deoarece am avut o experiență neplăcută cu un alt vehicul de altă marcă unde au încercat să înlocuiască piese care nu erau în regulă, întrebarea mea este următoarea:
Ce defecțiune indică acest martor dacă vehiculul pare să funcționeze bine? Ar putea fi un senzor care nu funcționează corect și, dacă da, care? Pot exclude convertorul catalitic ca fiind cauza defecțiunii?
Mulțumesc anticipat pentru ajutor și cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10473 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Martorul luminos CHECK pe Daewwo Nubira
Uite, în legătură cu martorul luminos, s-ar putea să fi produs un semnal la masă și de aceea a rămas aprins fără a prezenta o defecțiune a motorului. Cealaltă problemă este că martorul luminos nu diagnostichează defecțiunile convertorului catalitic. Pentru a stinge lumina de bord, ar trebui să rulezi un scaner pentru a localiza defectul și a-l șterge și a verifica dacă toți parametrii funcționează corect. Ok, pa.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10476 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Martorul luminos CHECK pe Daewwo Nubira
Un prieten de-al meu a pățit ceva similar cu un Corsa și a înnebunit cu scanerul pentru că afișa componente diferite de fiecare dată când îl înlocuia.
Problema era un senzor (cred că era un senzor de temperatură) care pur și simplu fusese deconectat.

JUAN

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10492 prin manual-mecanic
Bună ziua, martorul luminos de verificare la mașini se aprinde atunci când unitatea de control a motorului detectează o defecțiune la sistemul electronic de management. În cazul dumneavoastră, dacă observați că mașina funcționează normal, este posibil ca la un moment dat citirea unuia dintre senzorii sistemului de injecție să fi detectat un parametru în afara normalului și, prin urmare, acea defecțiune a cauzat aprinderea martorului luminos de verificare, dar din moment ce martorul rămâne aprins, indică faptul că defecțiunea este permanentă, prin urmare, oricare senzor este cel cu probleme, acesta trimite informații către unitatea de control. Fie din cauza unei defecțiuni a senzorului, fie din cauza cablajului. Un detaliu, la mașini cel puțin 50% din defecțiuni sunt cauzate de cablaj, fie din cauza deteriorării sau a contactelor false, nu este întotdeauna senzorul defect. Pe de altă parte, ar trebui să faceți o diagnosticare electronică a mașinii într-un atelier care are instrumentele (scanere) adecvate pentru mașina dumneavoastră. Salutări și mult succes.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10498 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult pentru informații. Voi vedea dacă pot găsi un atelier de încredere care are instrumentul de diagnosticare. Sunt precaut în privința service-ului oficial din cauza unei experiențe neplăcute.