Căutare MDM

Buletin

RENAULT MEGANE CLASSIC ANUL 99 CU CEȚEȚĂ

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10414 prin manual-mecanic
Salut tuturor, am o problemă cu condensul pe geamurile Megane-ului meu. Am dus-o de mai multe ori la service și nu găsesc o soluție. Imediat ce se face puțin frig, se aburesc toate geamurile și trebuie să dau încălzirea la maxim pentru a preveni acest lucru. Totul a început când am avut o scurgere la radiator și ne intra apă spre picioare. Au reparat radiatorul și de atunci (aproximativ 3 ani) se întâmplă asta în fiecare iarnă.

Sper că cineva știe ce s-ar putea întâmpla,

mulțumesc tuturor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10428 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Aburirea unui Renault Megane Classic din 1999
Salut Julio, problema este evident cauzată de radiatorul de încălzire. Fie a fost asamblat greșit, fie nu au instalat izolatorii cu care vine pentru a preveni acest lucru. Du-l la un atelier bun de încălzire și climatizare pentru a-l verifica. Mult succes și spune-ne ce descoperi. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10445 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Aburirea unui Renault Megane Classic din 1999
Mulțumesc. M-am gândit la asta și am verificat partea de jos de mai multe ori și nu este udă și nu pare să curgă apă, dar oricum voi urma sfatul tău.

Mulțumesc încă o dată.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 8 luni #10696 prin manual-mecanic
Salut Julio. E clar că condensul din interiorul vehiculului este cauzat de umiditate.
Ar putea fi ca radiatorul încălzirii să fie instalat incorect, așa cum îți spune Jal. Dacă ar fi așa, ai observa simptome de scurgeri în sistemul de răcire (nivel scăzut, miros de antigel etc.).
Dacă nu există scurgeri în sistem, avem două opțiuni: a fost apă în interior de la reparație și pătrunde apă (de exemplu, ploaie).
Dacă a existat apă în interiorul mașinii de la reparație într-un loc invizibil, cum ar fi sub podea, podeaua s-ar putea simți uscată la atingere, dar materialele izolatoare folosite în podele și alte materiale sunt de obicei foarte absorbante și pot fi umede (sau ude).
Dacă apa de ploaie ar pătrunde în interior, s-ar putea întâmpla același lucru: materialele absorbante s-ar absorbi și ar oferi umiditate pentru condens.
Așadar, îți recomand să te asiguri mai întâi că nu există scurgeri de lichid în circuit și apoi, dacă nu există, să cauți umiditate în interiorul vehiculului, începând din apropierea radiatorului încălzirii și a zonelor joase unde se poate acumula apă.
Dacă găsești apă sau materiale foarte umede, știi, usucă-le și vezi dacă nu mai intră. Mult succes!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 8 luni #10700 prin manual-mecanic
Mulțumesc, dar în principiu, apa nu intră nicăieri și radiatorul nu are scurgeri.

Mulțumesc.