Salut tuturor...!
Dumnezeu să vă binecuvânteze enorm...
Îi mulțumesc Domnului și vouă pentru acest site, deoarece am investigat mult despre „TROL”-ul meu din 1986, pentru că am avut probleme cu el. Datorită site-urilor de genul acesta, am reușit să rezolv problema aproape singur (și bineînțeles, slavă Domnului)... Cu excepția lipsei unor unelte... Dar ei bine, investigând am putut observa că nu eram singurul cu problema, de aceea împărtășesc asta cu voi, sper să fie utilă și altcuiva...
TROL-ul (Nissan Patrol) are o pompă de vid atașată la alternator, care are un „O-ring” care atunci când se uzează, eliberează uleiul de motor care, prin gravitație, cade direct pe placa de diode a alternatorului și o arde (deoarece uleiul este lichid). Pentru a remedia această „mică problemă”, se coboară alternatorul, se scoate pompa de vid care are 3 șuruburi și se schimbă „O-ringul”; Bineînțeles, îți dai seama de asta imediat după ce martorul luminos de încărcare nu se mai stinge și crezi că bateria are probleme și nu vrei să accepți faptul că ar putea fi placa de diodă arsă, pentru că asta te-ar costa o avere... Dar, în realitate, nu e chiar atât de scump dacă demontezi alternatorul singur și scoți nenorocitul de bec...
Aici, în Panama, nu m-a costat mai mult de 30,00 dolari să schimb placa și placa în sine...
Pe curând...