Căutare MDM

Buletin

Închidere centralizată Seat Cordoba 2001

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 6 luni #1015 prin manual-mecanic
Închidere centralizată Seat Cordoba 2001 Publicat de manual-mecanica
Bună ziua. Am un Seat Cordoba din 2001 și cablul care mișcă servomotorul portbagajului a intrat în scurtcircuit, așa că portbagajul nu se deschide când deschid toate ușile. Problema este că nu am găsit nicio siguranță arsă, nici releul care controlează încuietoarea, nici modulul care controlează încuietoarea.
Dacă cineva îmi poate spune unde le pot găsi, aș aprecia.

Cu cele mai bune gânduri, Manuel.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 6 luni #1018 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Închidere centralizată Seat Cordoba 2001
Ceea ce întâmpini ar putea fi un cablu tăiat în interiorul portbagajului.

Acest lucru se întâmplă când deschizi și închizi portbagajul. Cablul este tăiat și servomotorul nu funcționează, dar nu arde nicio siguranță, deoarece altfel nu ar funcționa nicio ușă și ai vedea siguranța spartă pe bord, sub volan, în stânga, deasupra pedalelor.

Sfat: deschide portbagajul, rabatează scaunele din spate înainte, intră și află cu răbdare pe unde trec cablurile care acționează încuietoarea portbagajului. Acest lucru

se întâmplă și la Opel Vectra, iar o altă problemă este că lumina portbagajului rămâne aprinsă, provocând consum, descărcarea bateriei, nearmarea alarmei mașinii (detectează o ușă deschisă) etc.

Vei vedea un furtun negru atașat la portbagaj cu două dopuri, pe care va trebui să le înlocuiești cu unele noi; nu sunt scumpe.

De asemenea, verifică servomotorul de încuietoare, în cazul în care motorul este defect și nu se întâmplă nimic cu restul sistemului.

Sper că ți-am fost de ajutor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 6 luni #1038 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Închidere centralizată Seat Cordoba 2001

Ceea ce întâmpini ar putea fi un cablu tăiat în interiorul portbagajului.

Acest lucru se întâmplă când deschizi și închizi portbagajul. Cablul este tăiat și servomotorul nu funcționează, dar nu arde nicio siguranță, deoarece altfel nu ar funcționa nicio ușă și ai vedea siguranța spartă pe bord, sub volan, în stânga, deasupra pedalelor.

Sfat: deschide portbagajul, rabatează scaunele din spate înainte, intră și află cu răbdare pe unde trec cablurile care acționează încuietoarea portbagajului. Acest lucru

se întâmplă și la Opel Vectra, iar o altă problemă este că lumina portbagajului rămâne aprinsă, provocând consum, descărcarea bateriei, nearmarea alarmei mașinii (detectează o ușă deschisă) etc.

Vei vedea un furtun negru atașat la portbagaj cu două dopuri, pe care va trebui să le înlocuiești cu unele noi; nu sunt scumpe.

De asemenea, verifică servomotorul de încuietoare, în cazul în care motorul este defect și nu se întâmplă nimic cu restul sistemului.

Sper că ți-am fost de ajutor.

Am observat deja că, cablul care mișcă servomotorul a intrat în scurtcircuit și a cauzat arderea a ceva pe închidere, servomotorul funcționează, l-am testat deja.
Problema e următoarea: am căutat prin tot bordul, am demontat torpedoul și nu am găsit modulul de închidere centralizată pentru a-l repara. Mai mult, aud un releu care se activează când se activează blocarea, dar nu-l găsesc nicăieri. Am citit manualul de service pentru Seat Cordoba din 1997, dar nu e același model ca al meu, iar modulele de alarmă și închidere centralizată nu sunt lângă torpedo. Mai mult, când încui și descui ușile, aud un releu lângă volan, dar nu-l găsesc. Am verificat tot ce am putut găsi sub bord, dar fără niciun rezultat.
Pe de altă parte, deconectați toate releele care sunt lângă siguranțe și închiderea continuă să funcționeze.
Cu siguranță, atunci când cablul care activează servomotorul Matero a intrat în scurtcircuit, s-a ars o siguranță, s-a rupt releul sau s-a ars un cablu.

Oricine poate să-mi dea niște informații ar fi recunoscător!!!

Mulțumesc anticipat, Manuel.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 5 luni #1084 prin manual-mecanic
a: când activez încuietoarea portbagajului cu cheia, restul ușilor se deschid sau se închid în funcție de acțiune.

b: când activez încuietoarea portierei șoferului, observ că zăvoarele se mișcă foarte încet.

c: când activez încuietoarea portierei șoferului, observ că zăvoarele se mișcă cu viteză normală.

dacă răspunsul dvs. este a: uitați de instalația electrică;
dacă răspunsul dvs. este b: ar trebui să verificați conducta de vacuum a portbagajului;
dacă răspunsul dvs. este c: ar trebui să verificați rigiditatea servomotorului încuietorii portbagajului (poate fi prea rigid pentru ca motorul de vacuum să se miște).