Căutare MDM

Buletin

Caut un manual de utilizare pentru motorul Toyota 4A.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9949 prin manual-mecanic
Caut un manual pentru motorul Toyota 4A. Publicat de manual-mecanica
Salut colegi mecanici, sunt într-o situație dificilă. Repar un Toyota Corolla din 1990, cutie de viteze automată, motor 4A-FE.
Am găsit de vină problema acestui vehicul (am demontat motorul) și am descoperit surpriza că monoblocul avea o gaură în partea cilindrului numărul 4 din partea inferioară. Nu a deteriorat cilindrul, dar a îndoit scaunul bielei și arborele cotit este inutil. Cel mai curios lucru a fost că acest monobloc nu este de la un 4A-fe ci de la un 4A, de aceea caut manualul pentru acest motor 4A așteptând răspunsul dumneavoastră. Vă iau rămas bun. Cu sinceritate,
Josue GC

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9960 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Caut un manual pentru motorul Toyota 4A
Salut Josue, te-ai uitat aici, în secțiunea de manuale? Dacă da, și nu este disponibilă, încearcă aceste pagini: Automecanico.com, Clubdeltoyota.com și Librotaller.net. Trebuie să te înregistrezi, dar este ușor și gratuit. Sper că te ajută. Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9963 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Caut un manual pentru motorul Toyota 4A
Din câte am înțeles, monoblocul e la fel, ai putea căuta altul asemănător.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9984 prin manual-mecanic
Multe mulțumiri, colegi mecanici, pentru tot ajutorul pe care această pagină îl oferă mecanicilor auto.

Acum am găsit o altă problemă. După ce am curățat temeinic arborele cotit, am observat că are următoarele specificații: 11x11 (pe greutățile arborelui cotit) și 5A.

După cum am menționat mai devreme, acest arbore cotit este uzat (nu este suficient de bun).
Caut un alt arbore cotit, dar acum nu știu ce model să cumpăr: 4A-FE, 4A sau 5A.
Monoblocul este un 4A, iar vehiculul ar trebui să aibă un motor 4A-FE.
Marea întrebare este, ce arbore cotit ar trebui să cumpăr? Și din ce metale vor fi fabricate?

Apreciez anticipat răspunsurile dumneavoastră.
Cu sinceritate,

Josue GC

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9989 prin manual-mecanic
Prietene, de obicei motoarele Toyota sunt fabricate generice, dar cel mai bine în cazul tău este să mergi la reprezentanță sau la magazinul de piese de schimb cu mostra și să verifici dacă cea pe care o ai este aceeași cu cea pe care ai cumpărat-o, celălalt lucru pe care îl poți face este să o rectifici pe cea pe care o ai și atunci când faci asta, strungul îți va spune măsurătorile metalice, monoblocul, uneori schimbă doar numărul de serie, deoarece dacă observi, Corolla din '89 este același motor ca un Tercel din '93, iar structura externă este aceeași ca la Tercel din '97, acum aici în Chile Tercelurile și Corolla sunt la fel, dar cu denumiri diferite, nimic mai mult, poate acesta este cazul tău, monoblocul 2e este la fel ca 5e și 04e aici în Chile cel puțin, cred că se schimbă doar cursa și arborele cu came al berzei.