desopilados a scris:M-a prins, și de acolo am avut mai multe probleme, aprinderea nu a mai funcționat, am înlocuit-o cu alta,
apoi făcea explozii și mi-au spus că CDI-ul nu merge înainte, apoi mi-am dat seama că era carburat prost, de când era oprit mult timp niște conducte se înfundaseră. Și iată-mă înfuriat pentru că am cumpărat reparația carburatorului și nu știu cum să corectez nivelul cu flotor.
MULȚUMESC PENTRU INTERES...!!!
Presupun că vrei să reglezi nivelul de combustibil din carburator.
Nu este o eroare foarte frecventă, dar voi explica o modalitate destul de simplă de a o face:
În partea de jos a vasului carburatorului există o duză de golire și un șurub care acționează ca un „robinet” pentru golirea rezervorului de combustibil (este foarte recomandat să faceți acest lucru înainte de a lăsa motocicleta oprită pentru o perioadă lungă de timp).
Păi, în duza aia pui un tub transparent care se potrivește bine și pui tubul care urcă paralel cu rezervorul.
Asigurați-vă că robinetul de gaz este deschis și că benzina curge.
Deschideți șurubul de golire și, în tubul pe care l-ați plasat paralel cu carburatorul (datorită vaselor comunicante), veți vedea nivelul combustibilului din rezervor. Dacă trebuie să reglați acest nivel, va trebui să demontați rezervorul și să scoateți flotorul. Acestea sunt uneori fabricate în întregime din plastic (nu pot fi reglate), sau au o mică clapetă metalică chiar acolo unde acul apasă pentru a închide alimentarea cu combustibil. Această clapetă poate fi îndoită foarte ușor și cu extremă grijă, astfel încât acul să închidă admisia în funcție de nivelul combustibilului din rezervor, dacă acesta este prea mare sau prea mic.
Totuși, problema este de obicei că rezervorul se umple prea mult și motorul se inundă cu benzină. Problema este de obicei în acest ac care închide pasajul sau în capacul unde se află acesta, care uneori este detașabil, deoarece este o piesă mică, foarte sensibilă în timp la uzură, deformare sau întărire a vârfului, care este în general fabricat din cauciuc.
Dacă vrei să te implici în testarea nivelului de combustibil din rezervoare și accesul pentru a le scoate este dificil, poți face acest lucru cu carburatoarele de pe masă și un rezervor auxiliar de combustibil. Totuși, în timp ce testezi carburatoarele, acestea trebuie să fie exact în același unghi ca atunci când sunt instalate pe motocicletă.
Îmi vei spune cum merge.