Căutare MDM

Buletin

Manual motor Mercedes Benz OM 352

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #8139 prin manual-mecanic
Manual motor Mercedes Benz OM 352 Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, caut manuale pentru motorul Mercedes Benz OM 352 și orice alte informații relevante legate de acesta. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #8202 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re:Manual motor Mercedes Benz OM 352
Dragă prietene, am manualul de buzunar al atelierului cu toate informațiile tehnice de care ai nevoie, de exemplu, motoare din familia OM 300, 400, 420, familia OM 600 și multe altele, din păcate nu știu cum să le trimit, este posibil să-mi spui cum să le trimit pe acest forum și ca toți cei care suntem în domeniu și ne bucurăm de mecanică să avem acces?
Am contribuit uneori cu opinii membrilor forumului care consultă și am copiat și mai multe manuale de care am avut nevoie și fără să plătesc nimic.
De asemenea, nu știu cine este „șeful” la toate acestea ca să-l fi consultat, spune-mi pas cu pas cum să trimit la manualsde......com tot ce indic pentru că este al tău, cu sinceritate, un coleg, salutări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #8203 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Manual motor Mercedes Benz OM 352
Bună Karma, sper să poți să-l digitalizezi și să-l încarci pe forum, cred că așa trebuie făcut, altfel cineva ne va provoca și ne va spune că nu se face așa, dar orice ai legat de Mercedes-uri grele, în special de OM 352, este binevenit. În final, trimite-mi un PM privat și vom vedea cum putem lua legătura. Cu cele mai bune gânduri

CUM SĂ RELATEZ CORECT DIFERENȚIALUL

De angeldetrelew
Subiectul pe care vreau să-l abordez și sper că te interesează este cum să relaționezi un diferențial și să știi viteza aproape exactă doar folosind un turometru (turometru). Totul începe prin numărarea dinților de pe pinionul și coroana pe care le avem instalate în vehiculul nostru, în exemplul pe care îl prezint este cel al unui Mercedes Benz 1114 cu jante 900/20 și cu un raport pe care îl cred optim 39/8, adică 39 de dinți pe coroana și 8 pe pinion pentru un Mercedes 1114 care este folosit ca autorulotă sau autobuz de distanță medie sau lungă.
Pentru a continua, după ce am obținut datele raportului coroană-pinion pe care l-am instalat, trebuie să împărțim 39/8, ceea ce ne dă un rezultat de 4,87. Acest rezultat indică numărul de ture sau rotații de care are nevoie pinionul menționat anterior pentru a completa o rotație completă a coroanei, ceea ce ne-ar da în acest caz că pinionul nostru trebuie să rotească 4,87 ture pentru a putea completa rotația completă a coroanei. Celelalte date importante de care avem nevoie sunt banda de rulare a anvelopei pe care o avem instalată în acest caz, amintiți-vă că este un 900/20 care, după ce a fost măsurat, ne dă rezultatul că într-o rotație completă parcurge aproximativ 3,10 metri, în funcție de marca acesteia, această cursă poate fi modificată cu + - 5 cm, ceea ce nu modifică semnificativ rezultatul nostru final. În final, calculele care trebuie făcute sunt următoarele, ținând cont de faptul că calculul menționat anterior este pentru vehicule care în ultima treaptă de viteză, în acest caz a 5-a, au un raport de 1/1, ceea ce înseamnă că fiecare rotație a motorului ne dă o rotație la ieșirea cutiei (adică nu are overdrive).

2000 Rpm % 4,87 = 410,6 Rpm/Min X 3,10 Mts = 1272 Mts/Min X 60 Min/Oră = 76,37 Km/Oră

2300 Rpm % 4,87 = 472,2 Rpm/Min X 3,10 Mts = 1463 Mts/Min X 60 Min/Oră = 87,78 Km/Oră

2600 Rpm % 4,87 = 533,8 Rpm/Min X 3,10 Mts = 1654 Mts/Min X 60 Min/Oră = 99,24 Km/Oră

Acestea sunt câteva exemple, ținând cont de faptul că Mercedes 1114 are pompa originală oprită la 2800 Rpm, iar dacă totul este în ordine cu puțin vânt, consumul ar trebui să fie în jur de o turație între 2000 și 2500 turații pe minut, cu 17 până la 20 de litri la 100 km. Vă rămân la dispoziție pentru orice întrebări sau dacă cineva găsește o eroare în calculele mele, v-aș aprecia dacă m-ați anunța.

De angeldetrelew

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #8204 prin manual-mecanic
SISTEM DE RĂCIRE A MOTORULUI OM 352

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #8205 prin manual-mecanic
DEMONTAREA COMPRESORULUI OM 352 MERCEDES 1114