Căutare MDM

Buletin

Manual mecanic Peugeot 406 2.0 HDI 1999-2002

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #33447 prin manual-mecanic
Salut tuturor, caut un manual de service pentru Peugeot 406 2.0 HDi din 2001-2002. Mai precis pentru o schimbare de ambreiaj. Nu știu dacă mai există un alt tip de Peugeot care are același tip de ambreiaj. Mulțumesc foarte mult și cele mai bune urări echipei.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #33451 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Manual mecanică Peugeot 406 2.0 HDI 1999-2002
Salut, prietene:
Probabil că acest model 406 are un ambreiaj cu masă dublă, care, pe lângă faptul că generează aceleași probleme ca și cele obișnuite și alte probleme, este mult mai scump.
Ei bine, cele mai frecvente defecte la aceste mașini cu masă dublă sunt:
1) Scârțâituri (greieri, după spusele unui prieten spaniol) când mașina încetinește, ceea ce indică o defecțiune nu foarte iminentă, dar că se va strica, iar atunci trebuie schimbat întregul ansamblu: volanta cu masă dublă plus discul în sine și rulmentul axial (numit „crapodina” aici). Costul piesei în Argentina este de aproximativ 1000 USD.
2) Patinarea ambreiajului: doar discul și rulmentul axial, marca Luk, sunt piese de schimb și costă în Argentina în jur de 350 USD.
Dacă nu ai aceste probleme, pur și simplu înlocuiește discul și aplică puțină vaselină, și va merge bine. Am făcut asta pe modelul meu 406 HDI. Manopera din atelier, care este destul de simplă și poate fi efectuată de oricine cu un nivel moderat de îndemânare, nu ar trebui să depășească costul înlocuirii unui ambreiaj obișnuit, deoarece demontarea și înlocuirea acestuia sunt exact aceleași în ambele cazuri și nici măcar nu necesită unelte speciale.
Noroc.
Am nevoie de schemele electrice pentru Peugeot 407 HDI tiptronic 2.0 din 2005. Mă poate ajuta cineva?
Îmbrățișări și iată-mă.
Ruben din Argentina

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.