Omule, situația mea pare să se fi rezolvat în sfârșit. În dimineața asta, sătul să nu mai audă de nimeni, m-am dus la compania de asigurări. Acolo, după ce am stat la coadă după coadă și din birou în birou, m-au ajutat în sfârșit. Le-am explicat intenția mea de a repara problema și că, dacă nu ar fi ei, aș merge singur în instanță. După mai multe negocieri, mi-au mărit salariul de la 4000 la 5400. Dar am spus că nu sunt dispus și că voi merge în instanță. Acolo nu au încetat să insiste că ar trebui să iau banii, că poate mașina reparată nu va mai fi la fel etc. etc. și după ce au insistat că după 20 de ani de apartenență la societatea mutuală de asigurări (și tatăl meu este una) și fără să fi dat niciun raport, cu excepția unuia pentru o lovitură în parbriz, mă vor da afară pentru că sunt o companie de proști etc. ei bine, au decis să renunțe și să-mi REPARE mașina. Crede-mă, tot nu cred.
Dacă am tras vreo concluzie din toate astea, aceasta a fost următoarea... că apelarea la firme nu rezolvă nimic și că, dacă mașina mea are mai mult de 6 ani, e mai bine să fie deținută de o terță persoană, ceea ce voi face imediat ce mașina mea expiră.
Și după ce am căutat atâtea cazuri similare pe internet, am ajuns și eu la niște concluzii: că, dacă ai o daună, valoarea de piață este inutilă. că e mai bine să nu accepți și să aștepți să ridice puțin mai mult, pentru că fac mereu asta (cu 30% mai mult) și că dacă din cauza ultimei valori, tot nu merită sau nu vrei, cel mai bine e să mergi în instanță plătind un avocat, ceea ce, din câte am auzit, procesul te poate costa între 2000 și 5000 de euro în plus pentru avocați, acte și noștri, pe care va trebui să le plătești din buzunarul tău, în afară de reparația mașinii, care dacă CÂȘTIGI procesul (pentru că trebuie să fie foarte clar că nu este vina ta, dacă este posibil să prezinți un proces-verbal la poliție (foarte important)) îți va fi returnată integral plus cheltuieli de judecată. adică, dacă o pierzi, uită de cei aproximativ 10.000 de euro pe care te-ar fi putut costa reparația mașinii plus procesul și ce ți-ar da firma, pentru că odată ce chestia judiciară este acceptată, firma nu-ți va mai da nimic.
nimic mai mult, prietene. Sper să ai noroc și să mă ții la curent în caz că te pot ajuta cu ceva.
Apropo, referitor la ce ai spus despre avocatul tău, presupun că știe mai multe decât mine, dar din câte am citit, înainte de a repara problema și a merge în instanță, este extrem de important să trimiți o scrisoare recomandată ambelor firme cu raportul de daune și devizul de reparații de la service auto, pentru că am citit despre cazuri în care cealaltă firmă a ieșit învingătoare pentru că nu a fost informată în acest fel.
Mult succes.