Căutare MDM

Buletin

Pierdere totală

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #6978 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere totală
Stimate coleg:

Nu ar trebui să intrați în panică deocamdată. Ceea ce vă pot spune este că, din moment ce sunt implicate mai multe vehicule, nu aș fi acoperit de acordul CICOS, ci de altele.

Acum există un acord ADM prin care, dacă daunele sunt mai mici de 3.000 de euro, veți fi plătit imediat, compania dumneavoastră evaluând daunele și asigurând recuperarea părții responsabile.
Nu vă grăbiți deocamdată... așteptați evaluarea daunelor.
Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #6979 prin manual-mecanic
Mulțumesc, Deuvillera. Asta o să fac și eu: mă relaxez puțin în weekendul ăsta și aștept evaluarea. A! :)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7034 prin manual-mecanic
Bine, nu știu dacă e la fel și acolo, dar contactează compania ta de asigurări și roagă-i să-ți ofere cel mai mult posibil pentru a o repara, adică cam 50% din valoarea mașinii tale. Apoi o repari singur. Asta am făcut și eu și nu au fost probleme.
Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7109 prin manual-mecanic
Ei bine, cele mai mari temeri ale mele s-au adeverit: pierdere totală, deocamdată, fără demontare, reparația costă 5400 de euro, iar valoarea de piață este de 3400. Tocmai m-a sunat compania de asigurări și mi-a spus că pot cere o valoare intermediară (în jur de 4500) dar nu garantează că mi-o vor da, sau că o pot repara eu și o pot revendica (de asemenea, nu garantează că asigurarea celeilalte părți mi-o va da) și dacă nu mi-o dau, mă voi adresa instanței (și în cazul ăsta nu e sigur că mi-ar da 100% pentru că mașina ar fi ca nouă, ce uimitor!) Nu știu ce ar trebui să fac, în principiu presupun că ar trebui să întreb service-ul dacă merită reparat sau nu, dar după aceea ce se întâmplă? Focebden, am înțeles că firma de asigurări îți plătește o parte, iar tu o parte? Și nu îți returnează piesa pe care ai plătit-o? Sunt complet descurajat. :(

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7117 prin manual-mecanic
Ei bine, în realitate, cu cât mi-a plătit compania de asigurări, am reușit să repar mașina și nu a fost nicio problemă. Le-am spus doar că vreau mașina așa cum era și că ar trebui să-mi dea orice pot să-mi dea ca să o repar.
În cazul în care nu este vina ta, îți vor da cecul complet, dar în cazul în care ai fost responsabil, vor doar renunța la franșiză. Și dacă merită să o repari? Ei bine, dacă îți place foarte mult mașina, repară-o. Dacă ești un bun îndreptător și zugrav, nu s-ar observa. Vezi câte mașini circulă cu factură de asigurare, iar dacă nu o păstrezi, nu te mira dacă mai târziu o găsești pe stradă deja reparată și funcționând în stare bună.
Spune-le companiei de asigurări că nu mai vrei probleme, că îți vor da orice vor să-ți dea și că nu acceptă imediat, chiar dacă ți se pare că nu e suficient. Ideea este să obții cât mai mult de la ei.

Ei bine, știu cum a decurs.
Îți trimit adresa mea de e-mail în caz că te pot ajuta cu altceva.

Salutări