Căutare MDM

Buletin

Pierdere totală

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #4962 prin manual-mecanic
Pierdere totală Publicat de manual-mecanica
Salut, aș vrea să știu dacă a mai pățit cineva aceeași problemă și cum a rezolvat-o.

Vedeți, sâmbăta trecută am avut un accident de mașină, pentru care nu am fost vina mea, deoarece cealaltă parte a sărit peste indicatorul de stop. Am un Ibiza din 2001 și s-au declanșat airbag-urile. Când expertul a examinat-o ieri, a declarat-o daună totală, acordându-mi o valoare de piață de 4.000 de euro.

Nu vreau acești bani; ceea ce îmi doresc este ca mașina să fie reparată, deoarece pe lângă faptul că este în stare bună, am o afecțiune specială pentru ea.

Puteți să-mi spuneți procesul de urmat dacă singura opțiune pe care sunt dispus să o accept este să las mașina așa cum era înainte, nici mai mult, nici mai puțin?

Este o adevărată durere că, din cauza distragerii altcuiva, mi-am pierdut mașina... ce resemnare și neputință.

Vă mulțumesc pentru ajutor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #4970 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere totală
Salut prietene, uite, nu există așa ceva ca daună totală. Este o manevră a companiilor de asigurări pentru a rezolva problema cât mai repede și ieftin posibil, pentru ele, desigur.
Nu semna acordul.
Judecătorul ar media o înțelegere doar dacă costul reparației dublează valoarea de evaluare a vehiculului.
Dezavantajul este că vei rămâne fără mașină până la rezolvarea situației, dar dacă lucrezi în afara orașului, poți cere despăgubiri pentru transport.
P.S. Nu te mulțumi, apără ce e al tău. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #4981 prin manual-mecanic
Prietene, același lucru mi s-a întâmplat și mie, aveam xsara hdi-ul din 2000 parcat și l-au stricat destul de mult, chiar și șasiul, l-au îndoit și nici nu pot să-ți spun cum e, dar cea mai mare surpriză a fost la propria mea firmă că în loc să-și ajute clientul, adică pe mine, ei bine, invers, au început să spună că dacă vreau să-l repar, trebuie să-l plătesc și apoi să revendice legal factura de la cealaltă firmă, aproape nimic, și se presupune că am apărare juridică hahaha. Toate firmele sunt la fel de false, a trebuit să caut eu un avocat, și apoi când fac calculele vom vedea dacă nu trebuie să plătesc pe toată lumea. Mult succes.
SALUTĂRI.
Te voi ține la curent cum merg lucrurile.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #4982 prin manual-mecanic
Bună (elbuta), dacă plătești tu reparația, astfel încât să putem recupera mașina cât mai curând posibil, odată ce cazul este rezolvat, compania de asigurări îți va plăti două lucruri: 1. factura de reparație, 2. dobânda la principal (pentru timpul scurs). Vei primi două taloane în total, câte unul pentru fiecare piesă. Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #4986 prin manual-mecanic
În primul rând, salutări și mulțumiri pentru încurajările pe care le oferi, pentru că sunt într-o mare încurcătură între companii și avocat. După o lună, ai mei mi-au spus că ar trebui să dau ordinul de demontare a mașinii pentru ca expertul firmei mele să poată evalua daunele interioare, chiar dacă evaluarea inițială a fost că este daună totală. I-am întrebat dacă dau eu ordinul, cine va plăti? Și, bineînțeles, mi-au spus că, în principiu, când problema se va rezolva, îmi vor plăti totul. Asta e pentru început, și apoi tot ce ți-am spus anterior. Ah, și nici nu pomeni de o mașină de schimb.
Mulțumesc pentru încurajări, pentru că sunt la fel de distrus ca și mașina.