foarte bine, dacă se poate spune bine...
Deschid din nou un subiect foarte X-File, să văd dacă s-a mai întâmplat cuiva asta într-un Subaru Impreza WRX din 2001.
de când am schimbat bateria și radioul (cu un DVD player) 15 zile mai târziu au început să se defecteze indicatoarele bc crown instalate în locația ceasului, până într-o zi am rămas fără faza lungă și faza scurtă pe partea șoferului luni întregi, ducând mașina la 2 „electromecanice” fără succes. dacă apăsai poziția de a da semnale de faza lungă conectată, singura fază scurtă care funcționa, adică dacă aveai luminile stinse și dădeai semnale de faza lungă, conectam faza scurtă pe partea pasagerului.
după ce am schimbat comanda luminilor, releele de iluminare, am instalat 2 circuite noi de masă (în caz că ar fi cedat masa), becurile, siguranțele, la o zi după ce deja m-am implicat în demontarea tuturor lucrurilor și am curățat și curățat contactele, luminile funcționează din nou, având o singură problemă, și anume că dacă apăsam pe lumina puternică de pe tabloul de bord, rămânea fixă și manometrele tot nu funcționau..... ei bine...
acum puțin peste o lună, după ce am schimbat uleiul și filtrele, am constatat că senzorul de pe ace avea conexiunile rupte până la punctul în care pierdea puțin ulei, l-am schimbat și am reconectat cablurile, crezând că ar putea funcționa din nou și SURPRIZĂ, faza lungă și scurtă de pe partea șoferului au încetat să funcționeze din nou.
Am deconectat complet ace și senzorul lor fără succes, revenind la iluminare.
Încep să verific continuitatea, în caz că există un scurtcircuit sau contact și constat că mufa care alimentează cele 3 relee de iluminare din compartimentul motor, prin firul roșu-galben, roșu-albastru și roșu, am continuitate între roșu-galben și roșu (măsurarea tensiunii dintre ele la aprinderea luminilor dă 12v), de menționat că unul dintre releele din interiorul mașinii dădea o continuitate între cele 2 contacte principale de 980, când celelalte dădeau 105, deși schimbul lor nu a rezolvat nimic.
Am început să verific releele și siguranțele, le-am reinstalat și acum nu funcționează nici semnalizatoarele (cu excepția butonului de avarie), nici geamurile și bineînțeles faza lungă. S-a mai
întâmplat cuiva acest M... adăugând că am și eu defectul p171 activat din cauza unui amestec presupus sărac, după ce am curățat debitmetrul, filtrele și așa mai departe...