Căutare MDM

Buletin

Întrebare despre supapa EGR a unui Grand Am din 2001

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni #50739 prin manual-mecanic
Bună ziua tuturor, am o întrebare despre Grand Am SE 2.4 din 2001.
Mașina mea merge puțin (destul de mult) neregulat la ralanti. Am curățat deja supapa IAC și corpul clapetei de accelerație, dar tot e la fel. În fine, cineva mi-a spus să verific supapa EGR, dar nu o găsesc unde ar trebui să fie. Întrebarea mea este: Unde este amplasată supapa EGR pe motorul mașinii mele sau nu are una?

Am atașat o imagine care arată unde ar trebui să fie supapa, dar motorul meu nu are așa ceva. Motorul meu are doar găuri, ca și cum supapa și scaunul supapei ar fi fost scoase.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. Cu cele mai bune urări!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni #50755 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe această temă: Întrebare despre supapa EGR a unui Grand Am din 2001
Se pot întâmpla două lucruri: fie modelul tău nu vine cu el din fabrică, fie a fost demontat. Dacă există spațiu pentru a-l instala, a fost demontat; în caz contrar, galeria de evacuare trebuie să fie o singură unitate.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni #50756 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe această temă: Întrebare despre supapa EGR a unui Grand Am din 2001
Deci probabil l-au scos, pentru că există spațiu disponibil în compartimentul motorului și are chiar și găurile unde ar trebui să intre șuruburile.

Ei bine, în acest caz, cum va afecta lucrurile dacă nu este acolo? Nu există martori luminoși pe bord și nici nu am observat că lipsește până acum.

Recomandați să îl reinstalați?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni - Acum 9 ani și 9 luni #50767 prin manual-mecanic
Funcția supapei EGR este de a introduce gaze de eșapament în galeria de admisie pentru a scădea temperatura camerei de ardere și astfel a preveni formarea protoxidului de azot, un gaz extrem de poluant. Absența supapei ar putea cauza probleme în timpul inspecției vehiculului atunci când se analizează emisiile, dar dacă aceasta lipsește și martorul luminos de verificare a motorului nu este aprins, este cu un lucru în minus de care să vă faceți griji.
Am o întrebare pe care aș vrea să o verificați: ați menționat că găurile pentru șuruburile de montare sunt acolo, dar cele două găuri pentru trecerea gazelor, așa cum se arată în diagrama pe care ați postat-o, sunt blocate sau lipsesc?
De asemenea, verificați dacă conectorul electric de pe supapă este slăbit.
Ultima editare: acum 9 ani și 9 luni de către .