Căutare MDM

Buletin

Întrebare despre supapa EGR a unui Grand Am din 2001

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 5 luni #50739 prin manual-mecanic
Bună ziua, colegi, am o întrebare despre Grand Am SE 2.4 din 2001.
Problema e că mașina mea tremură puțin (destul de mult) la ralanti. Am curățat deja supapa IAC și corpul clapetei de accelerație, dar e tot la fel. Ei bine, gluma e că mi-au spus să verific supapa EGR, dar nu o găsesc unde ar trebui să fie. Întrebarea mea e: Unde este amplasată supapa EGR pe motorul mașinii mele sau nu are una?

Am atașat o imagine cu locul unde ar trebui să fie supapa, dar nu există așa ceva pe motorul meu. Există doar golurile în motor, ca și cum supapa și tija supapei ar fi fost scoase.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. Cu cele mai bune urări!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 5 luni #50755 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect : Întrebare despre supapa EGR a unui Grand Am din 2001
Se pot întâmpla două lucruri: fie modelul tău nu are una din fabrică, fie a fost demontată. Dacă are spațiu pentru a o instala, a fost demontată; altfel, galeria de evacuare trebuie să fie o singură unitate.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 5 luni #50756 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect : Întrebare despre supapa EGR a unui Grand Am din 2001
Deci, mai degrabă l-au scos, pentru că are spațiul disponibil în motor și are chiar și găurile unde ar trebui instalate șuruburile.

Ei bine, în acest caz, care ar fi efectul dacă nu îl are? Nu se aprinde nicio lumină pe bord și până acum nu observasem absența lui.

Recomandați să îl reinstalați?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 5 luni - Acum 9 ani și 5 luni #50767 prin manual-mecanic
Funcția EGR-ului este de a introduce gaze de eșapament în admisie pentru a scădea temperatura camerei de ardere și, prin urmare, a preveni formarea protoxidului de azot, un gaz extrem de poluant pentru atmosferă. Absența supapei vă poate cauza probleme la inspecția tehnică a vehiculului când se analizează gazele, dar dacă nu o are și martorul luminos de verificare nu se aprinde, este o problemă în minus.
Am o întrebare pe care vreau să o verificați. Spuneți că găurile pentru șuruburile de montare sunt acolo, dar cele două perforații pentru trecerea gazelor, așa cum se arată în schema pe care ați postat-o, sunt acoperite sau lipsesc?
De asemenea, vedeți dacă vedeți conectorul electric care intră în supapă slăbit.
Ultima editare: acum 9 ani și 5 luni de către .