Salut tuturor. Am o autorulotă Benimar Sport 345, cu șasiu Ford Transit, 2.4 Duratorq TDCi 140 CP, cutie de viteze MT82, manuală cu 6 trepte, tracțiune spate, tracțiune dublă și o dată de fabricație a motorului 28/07/2008, deși am înmatriculat-o pe 17/03/2010.
Acum apare problema: pilotul automat nu funcționează în treptele a 3-a și a 5-a, dar funcționează în a 2-a, a 4-a și a 6-a, când conform instrucțiunilor pilotul ar trebui să funcționeze de la 30 km/h. Mai exact, indiferent de viteza cu care merg, pilotul automat NU funcționează NICIODATĂ în a 3-a și a 5-a (când îl apăs, nu răspunde și nu face nimic), iar în a 2-a, a 4-a și a 6-a funcționează ÎNTOTDEAUNA perfect. Ceea ce este frapant este că funcționează, nu dintr-o anumită treaptă de viteză, ci cu viteze alternante. Mai mult, e curios: funcționează când maneta schimbătorului de viteze este în treapta marșarier pe care o conduc și nu funcționează când este în treapta de mers înainte.
Din fericire, funcționează în treapta a 6-a, care este cel mai des utilizată pe rute lungi (autostrăzi și drumuri rapide), dar am ratat-o ocazional în treapta a 5-a, pe drumuri convenționale, când erau drepte și fără nimeni pe șosea, mai ales pentru a evita să depășesc limita de viteză de 70 sau 80 km/h (43 sau 50 mph).
Atelierul spune că nu există niciun senzor în mecanismul manetei care să-i spună ECU-ului în ce treaptă de viteză este și nu mi-au dat niciun feedback cu privire la această defecțiune.
Sper că are cineva idei despre asta care m-ar putea ajuta sau îndruma puțin. Mulțumesc foarte mult.