Căutare MDM

Buletin

Instalarea difuzoarelor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni #50292 prin manual-mecanic
Instalare difuzoare Publicat de manual-mecanica
Bună ziua. Vreau să instalez două claxoane tip melc, fiecare cu două terminale nepolarizate. Claxonul mașinii are un singur terminal. Va trebui să instalez un releu. Îmi imaginez că cel pe care l-am găsit în sertarul de 30A, 12V ar funcționa. Am căutat online și există mai multe modalități de a face conexiunile. În cazul meu, unde ar trebui să conectez terminalele 85, 86, 87 și 30? Siguranța de 15A funcționează, dar unde o instalez?
Aș aprecia foarte mult ajutorul dumneavoastră. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni #50294 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema instalării difuzoarelor
Bună ziua, referitor la descrierea ta, cel mai probabil singurul cablu pe care îl vezi este cel de alimentare pozitiv (care vine de la actuatorul habitaclului) până la claxon, de acolo claxonul are două borne pentru că celălalt ar fi masă (pe care îl poți obține din orice parte a șasiului)... conexiunea cu releul ar fi așa: 30 din releu este alimentare directă de la baterie (motiv pentru care ar trebui să vezi din ce parte poți obține 12v direct), cablul pe care îl ai (cel care presupun că are 12v când atingi comutatorul claxonului) merge la borna 85 a releului, borna 86 merge la masă (poți folosi aceeași masă cu care alimentezi difuzoarele, în funcție de locul unde plasezi releul, dacă nu din orice parte a șasiului) și de la 87 cablul iese la celălalt born al claxonului (aminteste-ți că ai conectat anterior celălalt born la șasiu sau la masă).
Funcția releului în acest caz ar fi de a lega borna 30 cu 87 de fiecare dată când releul este alimentat de cablul care vine de la comutatorul habitaclului (ar fi cel care merge la 85...).
Sper că informațiile sunt utile. Cu cele mai bune urări!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni #50295 prin manual-mecanic
Uită-te la schița atașată pe care am făcut-o. Te-am înțeles corect? Mulțumesc foarte mult.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni - Acum 9 ani și 9 luni #50296 prin manual-mecanic
Apropo, claxonul standard al mașinii are un singur terminal, care îmi imaginez că este terminalul pozitiv pe care l-ai menționat, care vine de la volan. Claxonul este atașat de mașină cu un șurub, așa că aș vrea să presupun că este legat la masă.
Cele două claxoane tip melc pe care vreau să le instalez vin cu câte două terminale fiecare.
Cu stimă.
Ultima editare: acum 9 ani și 9 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 9 luni - Acum 9 ani și 9 luni #50297 prin manual-mecanic
Nu mă lasă să încarc o fotografie cu difuzoarele. Apropo, îmi imaginez că e important ca secțiunea transversală a cablului de instalare să fie de 1,5 sau 2 mm?
Ultima editare: acum 9 ani și 9 luni de către .