Bună ziua, vă scriu cu următoarea întrebare: Am avut probleme cu articulația homocinetică 4x4 față la Grand Cherokee Limited din 1997. Aceasta menține tracțiunea permanentă la roți. Am cumpărat o piesă de schimb și au instalat-o, dar problemele au început: am făcut un drum dus-întors de 1209 km și a prezentat următoarele semne:
a început să scoată un zgomot foarte puternic în timp ce conduceam (ca un butuc defect), apoi când foloseam frânele, era dificil să le acționez și în cele din urmă au încetat să funcționeze complet. În mod normal, consumul meu de combustibil este neglijabil pe acei kilometri, dar de data aceasta a consumat tot combustibilul și, pentru a evita deteriorarea pieselor, am demontat-o din nou. Acum conduc fără tracțiune.
Am verificat punțile, arborii de transmisie etc. și totul pare în regulă. Ansamblul articulației homocinetice și arborele de transmisie sunt în regulă.
Ar fi putut fi instalat greșit? Are o orientare anume? A fost montat la un service local și acum mi-e teamă să o duc înapoi la ei de teamă să nu deteriorez piesele.
Mă puteți sfătui? Mulțumesc. Cu stimă,
Bafo.