Bună ziua, pun următoarea întrebare: Am avut probleme cu articulația homocinetică de la tracțiunea 4x4 față a modelului meu Grand Cherokee Limited din 1997. Aceasta menține tracțiunea permanentă pe roți. Am cumpărat-o pentru reparare și au montat-o, dar problemele au început: am făcut un drum dus-întors de 1.209 km și a prezentat următoarele semne:
a început să scoată un zgomot foarte puternic în timpul mersului (ca un teren deteriorat), apoi când am frânat am avut dificultăți în a le aplica și ulterior nu a mai răspuns. În acei kilometri consum în mod normal o sumă de combustibil de nimic, dar de data aceasta a consumat tot combustibilul și, pentru a evita deteriorarea pieselor, am demontat-o din nou. Acum conduc fără tracțiune.
Am verificat arborii de transmisie etc. uff, totul este în regulă. Articulația homocinetică și articulația cardanică sunt în regulă.
Poate a fost montată greșit, are vreo poziție, deoarece a fost făcută la un atelier local și acum nu îndrăznesc să o duc la ei pentru a nu deteriora piese.
Mă puteți sfătui? Apreciez. Cu cele mai bune gânduri.
Bafo.