Căutare MDM

Buletin

schimb de spread-uri

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #49453 prin manual-mecanic
Schimb diferențial Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am câteva întrebări legate de diferențiale. Aș dori să știu ce precauții sunt necesare atunci când se schimbă diferențialele între un vehicul. Adică turația motorului, viteza vehiculului și cuplul motorului. Sunt acestea factori determinanți pentru schimbarea diferențialelor? Sau este necesar doar să se joace cu șaibele pinionului pentru a modifica distanța dintre pinion și coroană.

Sper că mă puteți ajuta. Mulțumesc

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #49463 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema schimbului diferențialelor
Ei bine, ce vă pot spune este că schimbarea diferențialului (pinion și coroană) afectează motorul în următoarele moduri: dacă aveți un motor flexibil (cursă lungă a pistonului și arbore transversal mic = cuplu la turații mici) cu un diferențial cu raport mai scurt, acesta se va mișca și va accelera bine, dar irosiți avantajul acestui motor, care este economic și ține bine treptele mari de viteză dacă îl scurtați și nu este făcut să meargă la turații mari (de exemplu, la 120 km/h va merge la 4000 rpm în loc de 3000 rpm: consum mai mare și uzură inutilă). Dacă, pe de altă parte, aveți un motor mai sportiv și schimbați diferențialul pentru a-i lungi treptele de viteză, se va întâmpla invers; va dura mai mult până va ajunge la cuplul maxim. (de obicei îl au de la 4000 rpm) nu va avea putere la turații mici și va fi mai lent în a-și atinge cuplul (pentru a irosi combustibil acolo), va pierde în accelerație deși ulterior câștigă mai multă viteză... dar s-ar putea să-i lipsească frânele și suspensia la acele turații pentru care nu este proiectat... Nu voi intra în mai multe detalii, cum ar fi influența și greutatea volantei, etc... Rezum spunând că fiecăruia i s-a dat cea corespunzătoare și doar în unele cazuri este interesant să scurtezi dezvoltarea și niciodată să o lungești, nici prin schimbarea diferențialului, nici prin utilizarea jantelor cu diametru mai mare.
Prin intermediul șaibelor, nici nu lungești distanțe, nici nu scurtezi, doar reglezi rulmenții și jocul dintre pinioane (dacă acest lucru nu este făcut bine le vor distruge). Ia în considerare și părerea celorlalți (pentru că aceasta este doar părerea mea) Salutări!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.