Căutare MDM

Buletin

Bosch Clio cu sistem de acționare single-point, mă scoate din minți.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48955 prin manual-mecanic
Să vedem dacă unui prieten i s-a întâmplat așa ceva și mă poate ajuta.
Defecțiunea: La 1300 RPM, scânteia de la bujia 3 se oprește, se aprinde rar și arde țiței.

Ce am făcut:
Am curățat, calibrat și analizat bujiile; totul este în regulă.
Am schimbat firele bujiilor, dar defecțiunea a persistat în același cilindru.
Am înlocuit capacul și discul.
Am încercat o bobină nouă.
Valorile pentru injector, senzorul de temperatură a apei și a aerului, TPS, rezistența injectorului și senzorul TDC au fost toate conform indicațiilor din manuale.
Presiune normală a combustibilului: 3 psi.
Injectorul nu scârțâie.

Ce ar trebui să fac? Ar trebui să-i dau foc?

Aveți idei care m-ar putea ajuta? Mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48956 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica despre Clio-ul cu un singur punct Bosch mă scoate din minți.
Salut, Renault-urile alea... sunt leneșe, dar învață... Tipul ăsta de defecțiune poate fi detectat relativ ușor folosind un osciloscop. Dacă scânteia se întrerupe într-un cilindru și numai în acela... cu o bobină nouă... verifică integritatea dinților rotulei motorului unde lovește senzorul TDC. Fiind de tip inductiv, dacă există deteriorare la unii dintre dinții unde funcționează, apare o deviere a semnalului sinusoidal... doar într-un loc anume... Referința TDC este dată de modulul de control al motorului către modulul de aprindere. Dacă ai un osciloscop, monitorizează semnalul de la bobina primară... dacă acest semnal cedează la peste 1300 rpm...
În ceea ce privește modulul de aprindere și tranzistorul său, acesta se poate defecta intermitent, dar cilindrii ratează aleatoriu, nu doar unul. În orice caz, am văzut sisteme monopunct Bosch în mașina aia care folosesc un modul de aprindere extern și altele care nu, unde este integrat în ECU-ul motorului. Ar fi important să clarificăm cele de mai sus. Salutări și ai răbdare, spune-ne cum merge.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48957 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica despre Clio-ul cu un singur punct Bosch mă scoate din minți.
Ceea ce spune Fiat147 este corect, totuși ținând cont că dinții se rotesc la 1300 rpm, semnalul ar slăbi în egală măsură și în ceilalți cilindri, îți sugerez să iei în considerare ce spune Fiat147, dar și să verifici foarte atent mufa de ieșire a bobinei... se întâmplă ca uneori cablurile să nu trimită semnalul corect de la senzorul de urmărire.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48983 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru feedback. Am făcut acele verificări și au fost în regulă.
Rezumat: Am observat că rotirea ușoară a distribuitorului înainte a îmbunătățit sincronizarea. Problema a persistat în primele 10 minute de condus și apoi a devenit aproape imperceptibilă. Întrucât această mașină a sosit cu un motor nou asamblat, mă duc să-l văd astăzi pe mecanicul care a asamblat-o să-l întreb despre starea arborilor cu came. Am impresia că problema este la una dintre supape. Când voi avea soluția finală, vă voi anunța ce s-a întâmplat. Deocamdată, am returnat mașina pentru ca mecanicul să poată regla din nou capacul și să regleze supapele, apoi voi vedea dacă o pot lustrui puțin mai mult.
Mulțumesc enorm.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48986 prin manual-mecanic
În ceea ce privește cureaua de distribuție care este mutată înainte și „îmbunătățită”, aș verifica cureaua de distribuție. Am avut o experiență similară pe un Seat și s-a dovedit că sărise câțiva dinți, era prea în spate și, când am accelerat, ardea prost. Când am mutat cureaua de distribuție înainte... mi-am dat seama că arborele cu came nu funcționa corect. În fine, să așteptăm și să vedem ce se întâmplă. Noroc!