Căutare MDM

Buletin

DEFECTIUNE FRÂNĂ DE PARCARE PNEUMATICĂ

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni - Acum 10 ani și 4 luni #48883 prin manual-mecanic
DEFECT FRÂNĂ DE PARCARE PNEUMATICĂ Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am nevoie de niște sfaturi. Zilele trecute mi-am dus vehiculul la inspecția tehnică pentru circulație. Vehiculul meu este un camion, cu două axe, 12.000 kg. Inspecția nu a trecut din cauza puterii slabe de frânare a frânelor de serviciu față și a frânei de mână. Camionul meu are frâne cu aer. Conduc camioane de când eram copil și am 47 de ani. Nu sunt mecanic, dar înțeleg elementele de bază.
Să trecem la subiect. Am schimbat plăcuțele de frână față pentru că erau uzate. Cu toate acestea, saboții de frână, uitându-mă la găuri, nu par a fi uzați. Acești saboți sunt folosiți de peste zece ani și îi folosesc și în oraș, unde frânele sunt cel mai mult utilizate.
Cred că plăcuțele ar putea fi cristalizate, dar cred și că problema ar putea proveni de altundeva. Aș aprecia orice sfat.

Salutări,

am uitat să spun că, deși frâna de mână nu frânează bine, saboții de frână de serviciu frânează bine.
Ultima editare: acum 10 ani și 4 luni de către . Motiv: Informații importante

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48889 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect : DEFECT ANVELOPĂ FRÂNĂ DE MÂNĂ
Salut tronh, după 10 ani, plăcuțele de frână s-ar putea cristaliza, cum spui și tu. Apoi, dacă ai observat vreo scurgere de aer (de la furtunurile de frână, supapele de frână, admisia rezervorului sau de la compresor), supapele de frână se blochează uneori din cauza ruginii sau murdăriei și e o idee bună să le demontezi pentru a le curăța și a vedea cum sunt. Un alt aspect de reținut este ca sistemul hidraulic și acționarea (plămânul sau servomotorul care împinge pompa) să fie reglate corect, ca pompa să trimită presiune către etrierele de frână și ca circuitul hidraulic să nu aibă scurgeri și aer. Va trebui să diferențiezi dacă problema este hidraulică sau pneumatică. Nu ar strica să șlefuiești saboții cu șmirghel grosier. Ei bine, să vedem ce vezi, poate nu va trebui să mergi la un service. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48899 prin manual-mecanic
Defecțiunea frânei de mână, dacă camionul este cel din fotografie, verificați arcurile cilindrilor combinați deoarece frâna de mână se activează atunci când aerul este evacuat din acești cilindri, iar arcul pe care l-am menționat (este gros și foarte puternic) activează camele și blochează frânele.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 4 luni #48971 prin manual-mecanic
Mulțumesc jorgemf1, într-adevăr este un Iveco 109-14 seria Z, are deja 25 de ani și sper să reziste câțiva ani, având în vedere că motorul este în stare bună, fac cam 25 sau 30 km zilnic, acum câteva zile am trecut ITP-ul și mi-au dat un rezultat favorabil, dar mi-au spus să repar frâna de mână, referitor la ce mi-ai spus despre arcuri, mi s-a întâmplat ceva acum cel puțin 15 ani. Un arc s-a slăbit și a zgâriat tot tamburul, în afară de deformarea sabotului, am amintiri vagi pentru că pe atunci tatăl meu era cel care se ocupa de camion, am mers la un atelier în Illescas și au întors tamburii, reparând și sabotul, am încercat să scot roțile ca să văd puțin mai bine ce se putea întâmpla, dar când am ajuns la tambur am văzut că avea vreo două șuruburi pe care nici nu știam cum să le scot,
le-am văzut cu capetele puțin uzate, acum că am trecut ITV-ul voi încerca cu calm să dobândesc cunoștințe și unelte pentru a demonta tamburii, deoarece este singura modalitate de a vedea problema.
Cu stimă.