Căutare MDM

Buletin

Ajutor cutie de viteze automată Peugeot 406

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 10 luni #48085 prin manual-mecanic
Ajutor cutie de viteze automată Peugeot 406 Publicat de manual-mecanica
Bună dimineața, am o problemă cu transmisia automată. Este transmisia unui Peugeot 406 din 2001, un 2.0 HDi. Cred că modelul este AL4. Problema apare când mașina atinge o temperatură de 90º. În acel moment, când opresc mașina, de exemplu, la un semafor și încep din nou să meargă, smucește foarte enervant. De asemenea, observ că atunci când apăs pedala, aproape oprindu-mă, mașina face o ușoară smucitură ca și cum ar frâna brusc sau ar ieși din viteză, iar apoi când încep din nou să mă mișc, smucește, chiar și când este caldă. Trebuie să spun că am înlocuit corpul supapelor și încă face asta. Aveți vreun ajutor? Mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 10 luni #48086 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul ajutorului cu cutia de viteze automată la un Peugeot 406
Bună dimineața, prietene, uite ce trebuie să faci la vehiculul tău este să schimbi două electrovalve, una pentru presiunea în linie și cealaltă pentru modularea presiunii în convertor, trebuie să iei în considerare uleiul original pentru acest tip de cutie de viteze (aproximativ 3 litri de scurgere pentru că în total sunt 6 cu convertorul) deoarece nu l-am găsit în magazin, acum dacă ai schimbat corpul supapelor sau blocul hidraulic, era nou sau folosit, electrovalvele noi sunt diferite de cele pe care le are cutia de viteze din fabrică, uleiul poate fi foarte murdar și în același timp filtrul său, trebuie să cumperi și niște magneți care se pun în baia cutiei de viteze pentru impurități metalice odată schimbat trebuie să descarci un program nou în cutia de viteze, astfel încât acestea să recunoască aceste supape și să reseteze pedala de accelerație cu scanerul Peugeot, restul sunt cuvinte majore de demontare și schimbare de benzi și discuri care apropo este foarte scump (haha ca orice cutie de viteze automată). Sper că ți-a fost de folos, Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 10 luni #48088 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul ajutorului cu cutia de viteze automată la un Peugeot 406
Mulțumesc foarte mult, Roderick, pentru informații. Corpul supapelor este unul reconstruit, nou, iar uleiul a fost și el schimbat, deci este nou. Ceea ce nu au făcut bine este programarea celor două electrovalve sau a pedalei de accelerație. Chestia e că îmi dă eroarea doar în treapta întâi, de la punctul mort la treapta întâi și marșarier. Restul treptelor de viteză merg excelent și super lin. Interesant este că, chiar și când mașina este aproape oprită, apăsarea pedalei foarte încet până la oprirea completă provoacă o ușoară smucitură sau frânare. Sunt îngrijorat de această problemă, deoarece celelalte trepte de viteză merg perfect și nu găsesc defectul specific, așa că apreciez foarte mult ajutorul tău.