Bună dimineața,
din cauza unui eșec pe care l-am avut când mi-am dus mașina la inspecția de benzină, vreau să împărtășesc această experiență și, întâmplător, să arăt cum s-a rezolvat această situație.
Se pare că atunci când mi-am dus Renault Megane Phase I, la testul de emisii de gaze, acesta a picat deoarece CO, marcat 1,83 și standardul spune că trebuie să fie sub 1, era peste 0,83, iar la hidrocarburi HC marca 563 la ralanti și 600 la croazieră, așa că mi-au spus că trebuie să sincronizez motorul, să spăl injectoarele, corpul clapetei de accelerație, să schimb bujiile, să curăț senzorii, să schimb filtrul de aer și am dus-o înapoi, crezând că problema a fost rezolvată, ce surpriză când au trecut din nou CO marcat 0,83, adică deja își îmbunătățise acel prag, dar la HC era încă mult peste, deși emisiile scăzuseră puțin. L-am dus la un atelier și, după ce l-au verificat, au constatat că atunci când au deconectat un furtun de vacuum care duce la supapa AIC, totul s-a schimbat, HC-ul a început să scadă, deși a accelerat puțin, minimul ajunge la 1000 sau 1100 rpm, după un timp au scăzut la 900 sau 800 și au urcat din nou la 1000. După ce am trecut testul, am reconectat furtunul și, cu certificatul în mână, totul a revenit la normal. Există
cineva pe acest forum care să-mi poată lămuri ignoranța și să-mi explice de ce apare această situație, deoarece atunci când deconectez acel furtun, HC-ul vehiculului este modificat. ?????
Apreciez orice informație pe care mi-o puteți oferi.
Salutări din Columbia!!!!!!!!