Căutare MDM

Buletin

Cum să amplifici o barcă Regatta 100s

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #47343 prin manual-mecanic
Salut tuturor! Numele meu este Leandro și mă alătur grupului pentru că am cumpărat un motor Regatta 100S și vreau să-i cresc puțin puterea. Este un motor de 1.6L cu două came, similar cu cel de 125cc. Îmi puteți spune ce pot face ca să-l fac puțin mai puternic? Mă gândeam că poate aș putea să-l duc la 2000cc folosind arborele cotit și bielele de la un Regatta de 2 litri? Sau am înnebunit? Mulțumesc tuturor și salutări tuturor. Postări grozave!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #47346 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema Cum să amplifici o Regatta 100s
Salut Leandro, dacă vrei puțin mai mult, ai putea și să reduci chiulasa pentru a crește raportul de compresie de la 9,3 la 10:1 și să instalezi o amortizor „cu interior gol” care pentru acest 1,6cc va avea un volum de 3,2cc; Poți schimba arborii cu came cu unii cu o ridicare mai mare. Dacă are carburator și un carburator Solex 32-34, nu vei avea probleme în a găsi tuburi de emulsie și duze de diferite dimensiuni pentru a-l regla (dacă acest lucru nu este făcut corect, nimic altceva nu va funcționa). Va trebui să instalezi bujii mai „reci”, să avansezi distribuitorul cu câteva grade și să schimbi unitatea de avans în vid cu una cu un avans mai mare la turații mici. Asta aș face eu fără să complici prea mult lucrurile. Nu văd avantajul de a tura un motor de 1,6 la 2000 RPM; este mai simplu și mai logic să schimbi pur și simplu motorul cu unul de 2,0. Nu e ușor să lucrezi la motorul 1.6 prin „ușurarea încărcăturii” dacă nu ai resursele necesare sau nu calculezi corect materialul care trebuie îndepărtat din fiecare piesă pentru a atinge turația dorită. O singură greșeală aici și totul ajunge fier vechi... Aceasta este doar părerea mea și cu siguranță nu vreau să te descurajez. Dimpotrivă, astfel de lucruri sunt cele care te ajută să înveți mai multe despre motoare (ce să faci și ce să nu faci). Mult succes!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.