Căutare MDM

Buletin

Cum să amplifici o barcă Regatta 100s

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 10 luni #47343 prin manual-mecanic
Cum să amplifici o Regatta 100s Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor!! Numele meu este Leandro și mă alătur grupului pentru că mi-am cumpărat un motor de Regatta 100s și vreau să-l potoli puțin. Motorul este un 1.6 cu arbore cu came dublu, similar cu 125. Îmi puteți spune ce se poate face pentru a-l potoli puțin mai mult? Mă gândeam că s-ar putea amplifica la 2000 cmc cu arborele cotit și bielele Regatta de 2 litri? Sau am înnebunit? Mulțumesc tuturor, îmbrățișări tuturor, postări foarte bune.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 10 luni #47346 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Cum să amplifici un Regatta 100s
Salut Leandro, dacă ce vrei e puțin mai mult, poate cobori chiulasa pentru a crește raportul de compresie de la 9.3 la 10 la 1, punând o tobă de eșapament „cu interior gol” care pentru acest 1.6cc va avea un volum de 3.2cc; poți schimba arborii cu came cu unii cu crossover mai mare, dacă este carburat și are un carburator Solex 32-34 nu vei avea nicio problemă să găsești tuburi de emulsie și duze de benzină de diferite trepte pentru a-l putea carbura (dacă acest lucru nu este făcut bine, restul va fi inutil) va trebui să pui niște bujii mai „reci”, să avansezi distribuitorul cu câteva grade și să schimbi plămânul de vacuum cu altul cu avans mai mare la turații joase, asta aș face eu fără să complici și mai mult lucrurile, rectificarea unui motor de 1.6 la 2000 nu văd avantajul, pentru asta este mai simplu și mai logic să schimbi direct motorul pentru 2.0, lucrul la „mase de ușurare” de 1.6 nu este ușor dacă nu ai mijloacele sau nu faci un calcul corect al materialului care trebuie îndepărtat din fiecare piesă pentru numărul de turații pe care dorești să îl obții, o singură greșeală aici și totul ajunge la fier vechi... este doar părerea mea și, bineînțeles, nu intenționez să te descurajez, pe Dimpotrivă, pentru că acestea sunt genul de lucruri care te fac să înveți mai multe despre motoare (ce să faci și ce să nu faci). Salutări și ține-ți moralul sus!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.