Căutare MDM

Buletin

ventilator electric

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46373 prin manual-mecanic
Ventilator electric. Publicat de manual-mecanica
Salut, am probleme cu ventilatorul de răcire la Peugeot Partner-ul meu din 2005. Nu funcționează. Ce ar trebui să fac în aceste cazuri? Vă rog, aș aprecia foarte mult orice ajutor. Dacă cineva știe ceva, vă rog să-mi scrieți. Mulțumesc,
Yrene

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46378 prin manual-mecanic
Răspuns manual-mecanic pe tema ventilatorului electric
Salut yrerey, verifică siguranța, apoi senzorul de temperatură a chiulasei (în caz că e defect și nu trimite semnalul către ventilator), apoi verifică releul ventilatorului. Ar trebui să ne spui ce motor sau model ai; benzină, 1.9 motorină, 1.6 HDI... și nu te sfătuiesc să o conduci până nu rezolvi problema... Noroc!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46387 prin manual-mecanic
Răspuns manual-mecanic pe tema ventilatorului electric
Salut, trebuie să verifici dacă ventilatorul electric de răcire primește curent, fie cu o lampă de testare, fie cu un multimetru. Deconectează conectorul de la electrovalva situată pe chiulasă. Dacă conectorul are două fire, conectează-le prin punte; aceasta ar trebui să trimită curentul către ventilator. Dacă are un singur fir, simpla deconectare ar trebui să trimită curent. Dacă există curent în ambele cazuri, problema este la ventilatorul electric.
Dacă nu există curent, verifică releul, care ar trebui să fie situat în cutia de siguranțe. Scoate-l, iar dacă există unul identic, schimbă-l. Verifică din nou dacă există curent. Dacă tot nu există curent, verifică siguranța. Dacă este bună, verifică cablajul de la electrovalva, prin releu, până la conectorul ventilatorului. S-ar putea să fie un fir rupt. Mult succes!