Căutare MDM

Buletin

dozare și EGR în motorină

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #45894 prin manual-mecanic
Dozare și EGR la motorină Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, aceasta este o întrebare pe care mi-o pun de ceva vreme, sperând că cineva dintre voi știe ceva despre subiect și mă poate ajuta să clarific, întrebarea este: motorul are nevoie de o doză mai mică când EGR-ul este deschis, sau este invers... sau dozajul este independent de funcționarea EGR-ului și nu afectează suficient recircularea gazelor pentru a varia dozajul... toate aceste întrebări vin după ce am anulat EGR-ul și nu am observat nicio modificare în funcționarea motorului, nici o creștere a temperaturii lichidului de răcire, dar cu siguranță temperatura gazelor de eșapament este mai mare, deoarece carcasa convertorului catalitic și-a schimbat culoarea... nici consumul nu a crescut sau a scăzut, canalele de evacuare ale chiulasei nu prezintă funingine (nici măcar nu te pătezi când le atingi), îmi dă impresia că această „curățare” prin temperatură va ajunge să strice catalizatorul:aha: și nu știu dacă va afecta și turbo-ul (mai ales din cauza problemei cu lubrifierea...), în ciuda faptului că motorul funcționează foarte bine, o să anulez modificările (și va murdări din nou admisia) deschid pasajul EGR, pentru că nu sunt... Sunt foarte sigur ce se va întâmpla cu uleiul sau cu convertorul catalitic cu temperaturi de evacuare atât de ridicate... ideile/opiniile/cunoștințele sunt apreciate... Cu stimă!!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #46001 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema dozării și EGR-ului la motorină
O, la naiba, păi, și eu mi-am pus des întrebarea asta. Aici facem de obicei ce făceai și tu, prietene. Aici suntem la o altitudine de 3.600 până la 4.000 de metri deasupra nivelului mării. Aici un motor se încălzește mai mult. De exemplu, fagurele pe care îl au mașinile în galeria de evacuare, îl scoatem pentru că am văzut mai multe cazuri în care se topește și ajunge să înfunde tot sistemul de evacuare. Cât despre întrebarea ta, ei bine, uite, și eu sunt în aceeași situație, dar aici facem ce faci și tu și nu influențează performanța pe termen lung a motorului,:) în opinia mea.:)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #46015 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema dozării și EGR-ului la motorină
Dacă la acea altitudine sigur e mai bine să scoți EGR-ul ca să intre mai mult oxigen (se știe că e mai puțin la altitudini mai mari) și sigur o să-ți meargă mai bine, dar nu am vrut să scot „fagurele”, se pare că atunci când se anulează EGR-ul debitmetrul măsoară mai mult aer admis (sau cel puțin așa înțeleg eu) dar nu-mi este clar ce face cu injecția, dacă îmbogățește sau sărăcește, pentru că ECU-ul trebuie să găsească o „contradicție”, deschiderea EGR-ului și mai mult aer admis măsurat de debitmetru.... cine știe ce strategie urmează când se întâmplă asta.... adevărul e că verificarea nu dă eroare și motorul merge foarte bine (cel puțin în acest caz), singurul lucru e temperatura gazelor de eșapament.... apoi e dilema contaminării, fără EGR, mai puțină funingine (mai bine pentru ulei și altele), dar mai mult NOx, iar cu EGR, mai puțin NOx și mai multă funingine, ceea ce înseamnă mai multă murdărie în motor (chiulasă, conducte..) pe lângă faptul că lasă Uleiul care s-a dus la eșec în doar câțiva kilometri... ca Pentru consumul de combustibil, practic e la fel. Cea mai bună opțiune, la prima vedere, pare a fi scoaterea EGR-ului, dar: va lubrifia corect turbo-ul cu temperaturi mai ridicate ale gazelor?
Va fi afectat sistemul de tip fagure al convertorului catalitic de temperatura excesivă? Și supapele de evacuare? Va funcționa uleiul corect în aceste condiții? Atâtea întrebări!! Pentru ceva ce pare simplu. Noroc!!!