Salut tuturor, aceasta este o întrebare pe care mi-o pun de ceva vreme, sperând că cineva dintre voi știe ceva despre subiect și mă poate ajuta să clarific, întrebarea este: motorul are nevoie de o doză mai mică când EGR-ul este deschis, sau este invers... sau dozajul este independent de funcționarea EGR-ului și nu afectează suficient recircularea gazelor pentru a varia dozajul... toate aceste întrebări vin după ce am anulat EGR-ul și nu am observat nicio modificare în funcționarea motorului, nici o creștere a temperaturii lichidului de răcire, dar cu siguranță temperatura gazelor de eșapament este mai mare, deoarece carcasa convertorului catalitic și-a schimbat culoarea... nici consumul nu a crescut sau a scăzut, canalele de evacuare ale chiulasei nu prezintă funingine (nici măcar nu te pătezi când le atingi), îmi dă impresia că această „curățare” prin temperatură va ajunge să strice catalizatorul

și nu știu dacă va afecta și turbo-ul (mai ales din cauza problemei cu lubrifierea...), în ciuda faptului că motorul funcționează foarte bine, o să anulez modificările (și va murdări din nou admisia) deschid pasajul EGR, pentru că nu sunt... Sunt foarte sigur ce se va întâmpla cu uleiul sau cu convertorul catalitic cu temperaturi de evacuare atât de ridicate... ideile/opiniile/cunoștințele sunt apreciate... Cu stimă!!!