Căutare MDM

Buletin

Dinamometric - Calibrare, verificare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45607 prin manual-mecanic
Răspuns din partea mecanicilor manuali pe tema Dinamometriei - Calibrare, verificare.
Salut tuturor, văd că este un subiect interesant și ceea ce spune colegul meu aftgm este bine spus. Așa este, cuplul cu dinamometria „aproximează” strângerea tuturor șuruburilor, dar strângerea propriu-zisă reprezintă unghiurile aplicate șurubului pentru a le aduce la un indice de elasticitate al șurubului calculat de producător, toate rămânând în această marjă, suficientă pentru a menține strângerea atât la cald, cât și la rece și astfel a preveni slăbirea lor când motorul este rece.
Dacă acest „indice de elasticitate” este depășit prin strângere excesivă, supraîncălzirea motorului etc., șurubul devine inutilizabil din cauza pierderii acelei elasticități. Prin urmare, recomandă măsurarea șuruburilor atunci când sunt demontate pentru a vedea dacă pot fi reutilizate (atâta timp cât nu au „crescut” în lungime). Salutări!!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45611 prin manual-mecanic
Răspuns din partea mecanicilor manuali pe tema Dinamometriei - Calibrare, verificare.
Salut tuturor, voiam să-mi dau cu părerea despre acest subiect. Lucrez în sectorul mecanic de peste 10 ani, iar cheile dinamometrice au fost mereu prezente în atelierele unde am lucrat, alături de Autodata într-o carte și mai târziu pe un CD. Am folosit întotdeauna Nm pentru că Autodata oferă acele valori de cuplu în acest fel, iar cheile dinamometrice pe care le-am folosit au întotdeauna picioare și Nm.

Nu știu; mi se pare un pic radical să-i pui pe toți profesioniștii laolaltă; e ca și cum nici măcar nu ar ști ce este o cheie dinamometrică.

Aș adăuga, de asemenea, că o cheie dinamometrică nu este o cheie pentru slăbirea șuruburilor și nici, în opinia mea, o cheie pentru setarea nivelurilor de cuplu. Dacă o folosești doar pentru Nm și grade cu o cheie normală, cheia dinamometrică poate rezista ani de zile, iar când o duci la calibrare, îți vor spune că este perfectă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45615 prin manual-mecanic
Dragă igryo, îmi cer scuze pentru că văd că ai interpretat greșit postarea mea. În ea, spun: „Profesioniștii uită de asta pentru că e mai rapid să strângi o piuliță cu o cheie normală decât să te uiți în tabele și să stabilești măsurători”.
Desigur, voi, profesioniștii, cunoașteți cu toții cheia dinamometrică și o folosiți atunci când este necesar.

O altă chestie este graba pe care o depune proprietarul atelierului, sau oricine, pentru a termina treaba într-un anumit timp.

Pentru a înlocui o chiulasă, folosești cheia dinamometrică, dar în toate manualele, toate șuruburile (chiar și cele de pe roți) au un cuplu de strângere. Nu poți strânge toate șuruburile la cuplul indicat în manual pentru că o reparație de două ore ar dura o zi întreagă de muncă.

Nu te supăra, pentru că repet, ideea mea nu era că nu cunoști cheile dinamometrice, ci că le folosești doar atunci când este strict necesar. Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45650 prin manual-mecanic
Salut tuturor, iată un PDF pentru oricine este interesat de subiectul abordat atât de bine de domnul aftgm. Este foarte interesant, în opinia mea.
www.elring.de/fileadmin/Dateiablage_DE/2...KS_Praxis_web_es.pdf
Cu cele mai bune urări!!!