Căutare MDM

Buletin

Filtrul tubului de alimentare cu ulei turbo: da sau nu?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #45343 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tubului filtrului de ulei turbo: da sau nu?
Salut tuturor, astăzi am avut o problemă cu o turbocompresor arsă la un motor Peugeot 1.6 HDI. După ce am instalat un turbo nou, am văzut că în câteva minute mergea pe aceeași cale. Am fost la Peugeot și șeful de atelier mi-a spus că din 2006, la toate motoarele de acest tip li s-a scos microfiltrul turbocompresorului, deoarece se înfundă și cauzează probleme.

Conform celor de la Peugeot, singura modalitate de a întreține corect acest motor este prin utilizarea de motorină 5W30 și scoaterea acestui microfiltru.

Mai târziu, după ce am vorbit cu o companie specializată în repararea turbocompresorului, au pus și ei un accent insistent pe scoaterea microfiltrului.

Sper că v-a fost de ajutor.

* cfac, vă ardeți mâinile, pentru că eu nu sunt plătit prea mult ca mecanic, haha.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #45345 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tubului filtrului de ulei turbo: da sau nu?
Salut, văd că sunt destui dintre voi care cred că e mai bine să-l scot, așa că asta voi face și eu. „Războiul” pe care îl provoacă aceste HDI-uri când se strică turbo... va trebui să curăț și sita pompei de vid etc... cu condiția, cu puțin noroc, ca „așchiile metalice” să nu se fi agravat lăsând deschisă evacuarea pompei de ulei. Am văzut „metal gol” pe arborii cu came... Acum am unul de demontat complet (pentru că e deja rupt de două ori). Se spune că se distruge ghidajul lanțului de distribuție....

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.