Căutare MDM

Buletin

Filtrul tubului de alimentare cu ulei turbo: da sau nu?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #45205 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tubului filtrului de ulei turbo: da sau nu?
NU. Trebuie să îl îndepărtăm imediat ce avem acces. Ne va oferi o mică fereastră de timp dacă vom avea probleme cu contaminarea uleiului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #45206 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tubului filtrului de ulei turbo: da sau nu?
Salut CFAE, deci, după părerea ta, ar trebui să scoatem sita? E adevărat că Renault (F9Q și alții) nu o au, și au și probleme cu turbo... dar nu cred că e din cauza asta. Adevărul e că nu știu ce să fac, din moment ce nu știu dacă suma acelor mici marje e cea care strică rulmenții turbo. Există o circulară Citroën pe undeva (nu știu dacă e oficială) care spune să scoatem sita...???

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #45208 prin manual-mecanic
Salut tuturor. Nu este necesar. Problema cu turbo este lipsa de lubrifiere din cauza unui filtru înfundat.
Înfundarea este o consecință a
contaminării cu ulei cauzată de schimbarea necorespunzătoare a uleiului, la timp și în mod corespunzător.
O altă defecțiune, cea mai frecventă, este un injector slăbit și cu scurgeri, care produce aceeași problemă, dar în foarte puțini kilometri:

DISTRUGEREA TURBO ȘI A MOTORULUI.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #45209 prin manual-mecanic
Salut tuturor, cfac, pe lângă faptul că vă felicit pentru îndrăzneala de a vă da cu părerea, aș vrea să știu cât de des recomandați să schimbați uleiul la acele motoare în condiții normale? Cu cele mai bune gânduri. :) .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #45317 prin manual-mecanic
Salut tuturor. În ciclurile urbane sau scurte, schimbați uleiul la fiecare 15.000 km. Dar important este să schimbați uleiul când este fierbinte (90°C) și imediat după oprire (este foarte emulsionat). Rămâne mai mult de 1 litru de ulei în motor.
Dacă îl lăsați să se așeze... IMAGINAȚI-VĂ