Căutare MDM

Buletin

sită pentru conducta de ulei turbo, da sau nu?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #45205 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: sită pentru conducta de ulei a turbocompresorului, da sau nu?
NU. Ar trebui să-l scoatem imediat ce avem acces. Ne va oferi puțin timp dacă vom avea probleme cu contaminarea uleiului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #45206 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: sită pentru conducta de ulei a turbocompresorului, da sau nu?
Salut CFAE, deci, conform spuselor tale, ar trebui să scoatem sita. E adevărat că Renault-urile (F9Q și altele) nu au una, și turbinele lor le dau și ele probleme... dar nu cred că e din cauza asta. Sincer, nu știu ce să fac, din moment ce suma acelor marje mici e cea care strică rulmenții turbo. Există o circulară Citroen pe undeva (nu știu dacă e oficială) care spune să scoatem sita...???

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #45208 prin manual-mecanic
Salut tuturor. Nu este necesar. Problema cu turbo este lipsa de lubrifiere din cauza unui filtru blocat.
Obstrucția este o consecință a
contaminării cu ulei cauzată de schimbarea necorectă a uleiului, la timp.
O altă defecțiune, cea mai frecventă, este un injector slăbit cu scurgeri, care produce același lucru dar în foarte puțini km.

DISTRUGEREA TURBOULUI ȘI A MOTORULUI

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #45209 prin manual-mecanic
Salut tuturor, cfac, pe lângă faptul că vă felicit pentru îndrăzneala de a vă exprima opinia, aș vrea să știu cât de des recomandați să schimbați uleiul la aceste motoare în condiții normale? Cu cele mai bune gânduri. :) .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #45317 prin manual-mecanic
Salut tuturor. În cicluri urbane sau scurte, la fiecare 15.000 km. Dar important este să schimbi uleiul când este fierbinte (90°C) și abia oprit (foarte emulsionat). Rămâne mai mult de 1 litru de ulei nescurs.
Dacă îl lași să se așeze, imaginează-ți